Djeca i mladi u knjižnici izgradili čaroban svijet od lego kocki

12. siječnja 2022.

Sa završetkom zimskih školskih praznika, priveden je kraju i novogodišnji Lego „Harry Potter“ maraton u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Maraton je trajao tjedan dana, od 3. do 8. siječnja, a a bio je namijenjen djeci i mladima koji su svaki dan po dva sata slagali lego komplete iz fonda knjižnice s motivima iz serijala o Harryju Potteru. U programu je zabilježeno ukupno 32 posjeta djece i mladih, a bilo bi ih više, kad ne bi bilo ograničenja broja osoba koliko ih trenutno smije boraviti u prostoru knjižničnog Makespacea u pandemijskim uvjetima.

Lego „Harry Potter“ maraton proveden je kao nastavak uspješnog ciklusa različitih maštovitih radionica za mlade u knjižnici pokrenutih u 2021. godini, s ciljem da djeci i mladima pruži mogućnost igre s kvalitetnim igračkama i didaktičkim materijalom koji potiču njihov razvoj, kao što su lego kocke, uz koje djeca vježbaju koncentraciju, kontrolu pokreta, koordinaciju oka i ruke te prostornu orjentaciju, razvijaju maštu, logičko i kritičko razmišljanje. Uz to, sudionici maratona imali su priliku upoznati se, družiti i poigrati s vršnjacima te tako na kreativan i zabavan način provestio svoje slobodno vrijeme.

Radovi nastali od lego kocki, po završetku maratona, izloženi su u izlozima Knjižnice, gdje se mogu razgledati do kraja ovog tjedna (do 17. siječnja).

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice