Digitalna publikacija Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica „Tražimo najstariju slikovnicu u Koprivnici“

24. prosinca 2013.

U vrijeme darivanja Knjižnica Vam poklanja ovu publikaciju koju možete pogledati na poveznici: http://issuu.com/knjiznica.fran.galovic/docs/katalog_izlo__be
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica krajem prosinca objavila je digitalnu publikaciju nastalu na temelju izložbe „Tražimo najstariju slikovnicu u Koprivnici“. Publikacija daje pregled svih prikupljenih slikovnica tijekom provođenja akcije koja je trajala od 30.9. do 30.11.2013. godine. Tijekom dva mjeseca prikupljeno je 79 slikovnica koje su u vlasništvu trideset i dvoje građana i dvije ustanove. Najstarija pronađena slikovnica je Mali raj: pjesmice i priče o dobroj djeci Augusta Harambašića s kraja 19. stoljeća u nakladi knjižare Lav. Hartmana (Kugli i Deutsch), a u vlasništvu Muzeja grada Koprivnice. Sve pristigle slikovnice imaju svoju vrijednost, posebne su po sadržaju, ilustracijama i porukama iz kojih i danas možemo učiti te su odraz vremena u kojem su nastale.
Knjižnica se zahvaljuje svim sudionicima ove akcije koji su nam povjerili svoje uspomene iz djetinjstva, kako bismo ih čuvali i podijelili s drugima.
Možda baš u ovoj publikaciji pronađete najdražu slikovnicu iz Vašeg djetinjstva!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice