Digitalizirani «Glas Podravine» na portalu «Hrvatska kulturna baština»

12. lipnja 2008.

U srijedu, 4. lipnja 2008. godine u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu predstavljen je portal «Hrvatska kulturna baština» ( www.kultura.hr ), mrežno okupljalište arhivskih, knjižničnih i muzejskih digitalnih zbirki i digitalne građe.
Istaknuto mjesto na ovoj internetskoj stranici imaju i digitalizirane novine «Glas Podravine» kao prvi realizirani projekt u Nacionalnom projektu «Hrvatska kulturna baština».
Prigodom predstavljanja portala «Hrvatska kulturna baština” u Zagrebu ministar kulture mr. Božo Biškupić istaknuo je da je cilj ovog portala promocija hrvatske kulturne baštine korištenjem najsuvremenije tehnologije i postupaka digitalizacije, čime se Hrvatska svrstala uz one zemlje koje osiguravaju najširu pristupačnost svoje kulturne baštine putem Interneta, a time i promidžbu svojeg kulturnog indentiteta.
Ovaj projekt provodi Ministarstvo kulture u suradnji s krovnim kulturnim institucijama u Hrvatskoj – Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Hrvatskim državnim arhivom i Muzejskim dokumentacijskim centrom. Da podsjetimo, Knjižnica i čitaonica «Fran Galović» Koprivnica prijavila je na Poziv za javne potrebe u kulturi digitalizaciju «Glasa Podravine», novina s najdužom i kontinuiranom tradicijom izlaženja u našem gradu i kraju (od 1950.), te ga provela u suradnji s Muzejom grada Koprivnice i Poduzećem «Glas Podravine». Projekt su finacijski poduprli Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, čime je potvrđen značaj naših lokalnih kulturnih vrijednosti, konkretno novinskih fondova, za hrvatsku kulturnu baštinu uopće.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice