Digitalizirana Koprivnička kulturna baština – završena migracija baze podataka na novu platformu

21. studenoga 2017.

Vijest da je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica uspješno privela kraju migraciju svih svojih dosadašnjih projekata digitalizacije koprivničke kulturne baštine na novu platformu zasigurno će obradovati sve one kojima je za raznovrsna istraživanja potrebna brza informacija o Koprivnici i koprivničkom kraju. To znači da se građa koju je Knjižnica sustavno digitalizirala u proteklih deset godina sada može pretraživati na poveznici http://library.foi.hr/zbirke/koprivnica/index.php

Radi se o velikoj bazi podataka od gotovo 67.500 digitaliziranih stranica. Od toga je najviše novina – 64.440 stranica, od čega čak 63.000 stranice otpada na godišta Glasa Podravine 1950.- 2016., a ostali dio na Koprivnički Magnum, Novi Magnum, Koprivničke novine i Podravski tjednik. Osim toga, digitalizirano je gotovo 3000 stranica koprivničkih časopisa (Osvit, Susreti, Ruke, LOK, Scientia Podraviana) te 23 grafike s koprivničkim motivima. Digitalizirano je i oko 500 razglednica Koprivnice i koprivničkog kraja, oko 2000 stranica kompletnog književnog opusa Frana Galovića s popratnom studijom i multimedijalnom građom, a dostupna je i virtualna izložba „Koprivnica i Prvi svjetski rat“ o sudjelovanju i stradanjima Koprivničanaca i Podravaca u Velikom ratu.

Migracija digitalne zbirke „Koprivnička kulturna baština“ na novu platformu jedan je od najznačajnijih projekata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u ovoj godini, koji omogućuje bolje strukturiranje, veću preglednost i funkcionalnost kod pretraživanja podataka te financijski povoljnije održavanje i smještaj zbirke na internetu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice