Dani medijske pismenosti u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

18. travnja 2018.

Od 19. do 21. travnja 2018. godine prvi se put u Hrvatskoj održavaju Dani medijske pismenosti pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Diljem Hrvatske održat će se niz aktivnosti s ciljem edukacije i informiranja djece, roditelja, odgojitelja i nastavnika o važnosti medijske pismenosti.

U digitaliziranom svijetu, kada smo izloženi nikada većoj količini informacija, često je izazov razabrati one kvalitetne, istinite i relevantne. Zbog sveprisutnosti medija, medijska pismenost smatra se jednom od ključnih kompetencija 21. stoljeća. Medijska pismenost zapravo osposobljava djecu, kao i odrasle, za kritičko promišljanje i postavljanje pravih pitanja o onome što gledaju, čitaju ili slušaju i daje im sposobnost samostalnog razmišljanja. Tako će moći bolje razumjeti složene poruke koje primaju putem televizije, radija, interneta, novina, magazina, knjiga, plakata, videoigara, glazbe i drugih medija.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ove će godine Dane medijske pismenosti obilježiti izložbom i otvaranjem informativnog kutka čiji je cilj pružiti građanima i korisnicima knjižnice, ponajprije djeci i roditeljima, uvid u knjižničnu građu vezanu uz medijsku pismenost te pristup relevantnim i provjerenim informacijama u svrhu edukacije i sprečavanja negativnih utjecaja medija.

Mnogo korisnih informacija i materijala možete pronaći na internetskoj stranici: http://www.medijskapismenost.hr/.

Roditelje i skrbnike djece pozivamo da preuzmu besplatnu knjižicu „Djeca i mediji“ koja nudi pregršt korisnih savjeta, a dostupna je na poveznici: http://www.medijskapismenost.hr/wp-content/uploads/2018/04/Djeca-i-mediji-knjizica_medijska_pismenos….

Prva hrvatska slikovnica o medijima za najmlađe dostupna za besplatno preuzimanje:
http://www.medijskapismenost.hr/wp-content/uploads/2018/04/Slikovnica-o-medijima.pdf

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice