DAN OTVORENIH VRATA ŽUPANIJSKIH BIBLIOBUSA 13.4.2019. – najava

12. travnja 2019.

U subotu, 13. travnja 2019. u Koprivnici na Zrinskom trgu održat će se Dan otvorenih vrata županijskih bibliobusa iz Koprivnice i Križevaca. Bibliobusi – popularne „knjižnice na kotačima“ –  predstavit će se javnosti u okviru obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije te povodom velikih obljetnica koje bibliobusi slave u 2019. godini: 40 godina rada koprivničke Bibliobusne službe, osnovane 1979. godine i 10.  rođendan križevačkog Bibliobusa koji je počeo radom 2009. godine.

Zahvaljujući upravo Županiji, koja većinski financira pokretne knjižnice te je i pokrovitelj ovogodišnjih bibliobusnih obljetnica, knjižnične usluge putem bibliobusa dostupne su u više od 80 naselja na području čak 20 općina Koprivničko-križevačke županije.

Da stanovnici itekako rado koriste bibliobuse, pokazuju podaci da je u 2018. godini u dva županijska bibliobusa bilo učlanjeno više od 3.000 korisnika koji su bibliobuse u toj godini posjetili gotovo 20.000 puta i pri tom posudili više od 60.000 knjiga, slikovnica i duge knjižnične građe.

Prilikom Dana otvorenih vrata bibliobusa u subotu, 13. travnja 2019., bibliobusi će biti parkirani na Zrinskom trgu ispred Gradske vijećnice te otvoreni za posjet i razgledanje svim zainteresiranim građanima od 8 do 13 sati. Posjetitelji će moći razgledati interijer vozila i knjižnični fond kojeg bibliobusi nude svojim korisnicima, moći će se fotografirati  u bibliobusima ili uz njih te odigrati nagradnu igru, a najmlađe posjetitelje u bibliobusima očekuju i slatka iznenađenja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice