Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica u subotu, 21. travnja 2012.

17. travnja 2012.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica priprema bogat program uz Dan otvorenih vrata, koji će se održati u subotu, 21. travnja 2012. Ono što ga razlikuje od dosadašnjih je odvijanje programa na dvije lokacije – u Knjižnici na Zrinskom trgu i u prostoru Kampusa (bivše Vojarne).
PROGRAM U KNJIŽNICI odvijat će se od 8.00 do13.00 sati.
U svim odjelima (Dječjem odjelu, Odjelu za odrasle i Stručno-znanstvenom odjelu) odvijat će se akcija «Učlanjujemo Vas besplatno u knjižnicu», prvenstveno za građane Koprivnice i okolice koji još nisu članovi Knjižnice (odrasli za učlanjivanje trebaju ponijeti osobnu iskaznicu).
«Vratite knjige bez zakasnine“ akcija je za „zaboravljive“ korisnike.
U Odjelu za odrasle odvijat će se nagradna igra „Pronađi me na polici».
Ispred Knjižnice bit će (Ras)prodaja otpisanih knjiga i po prvi puta akcija Bookcrossing – svatko tko ima neku knjigu koju želi podijeliti s ostalima, ostavit će je na posebnom štandu ispred Knjižnice i na taj način i ostalima omogućiti da je pročitaju, naravno s namjerom da je i oni nakon toga ostave na istom ili nekom drugom mjestu za koje smatraju da će se na njemu pronaći potencijalni čitatelj (koordinator akcije za Hrvatsku je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu). U slučaju lošeg vremena ove dvije akcije održat će se u knjižničnom haustoru.
Za one koji žele zaviriti u knjižnične kutke koji im nisu svakodnevno na raposlaganju imate će za to priliku u 9.00 i 11.00 sati. Naime, vođene ture po Knjižnici pod nazivom «Knjižnica kakvu ne poznajete» traju do pola sata, a sastajalište je u Odjelu za odrasle.

PROGRAM U KAMPUSU odvijat će se od 10.00 do 12.30 sati (ulaz kod Dječjeg vrtića).
Knjižnica, zajedno s poduzećem „Kampus“ d.o.o., po prvi puta poziva građane da posjete i razgledaju prostore koji su joj ustupljeni za spremište knjiga i garažiranje bibliobusa.
Svaki posjetitelj dobit će na poklon knjigu i moći uživati u ponudi koju pripremaju suradnici Knjižnice – delicijama od kopriva Udruge za terapeutske vještine, knjigama „Šarenog dućana“ te mini koncertima Glazbene škole „Fortunat Pintarić“ u 10.00, 11.00 i 12.00 sati.

PRIJEVOZ do Kampusa
Građani se pozivaju da do Kampusa dođu vlastitim prijevozom (ulaz kod Dječjeg vrtića) ili pak organizirano.
Biciklijada do Kampusa, koju predvodi Oldtimer klub „Biciklin“, kreće sa Zrinskog trga ispred Knjižnice u 9.30 sati (u slučaju lošeg vremena neće se, nažalost, održati).
Za one bez prijevoznog sredstva taxi kombi polazi ispred Knjižnice na Zrinskom trgu u 9.45, 10.45 i 11.45 sati, a iz Kampusa se vraća u 10.30, 11.30 i 12.30 sati.

Napomenimo još da se ovogodišnji Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održava povodom 22.4., Dana planeta Zemlje, 22.4., Dana hrvatske knjige i 23.4., Svjetskog dana knjige i autorskog prava.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice