Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica

31. listopada 2016.

U subotu 5. 11., povodom Dana grada Koprivnice (4. 11.) i Dana hrvatskih knjižnica (11. 11.) u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se već tradicionalna akcija Dan otvorenih vrata od 8.00 do 13.00 sati.  Cilj je ove akcije upoznati djecu, mlade i odrasle, prije svega one koji još nisu članovi knjižnice, s knjižničnim uslugama, zbirkama i prostorom. Taj dan provode se sljedeći programi: „Učlanjujemo Vas besplatno u knjižnicu“ (za učlanjivanje ponesite osobnu iskaznicu), „Vratite knjige bez zakasnine“ (za zaboravljive korisnike), „(Ras)prodaja otpisanih knjiga“ (na štandovima ispred knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u veži Knjižnice od 9.00 do 12.30 sati), nagradna igra u Odjelu za odrasle te sakupljanje donacija, ovaj puta za Playstation u Dječjem odjelu.

    Međutim, ove godine uvode se i neke novosti u Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“. Prije svega, Goethe institut Hrvatska promovira novu multimedijalnu zbirku na njemačkom jeziku pod nazivom „Goethe“ u koprivničkoj Knjižnici. Za tu svrhu priprema na štandovima pred zgradom knjižnice „Kolo sreće“, koje će svi zainteresirani građani  moći „zavrtjeti“ i osvojiti atraktivne nagrade nakon što se prošeću po knjižnici i odgovore na izvučene pitalice. Sve sudionike očekuju ne samo nagrade, nego i zabava u potrazi za knjižničnim atrakcijama!

    Novost je i u vođenim turama u 10.00 sati i 11.00 sati, ovaj puta ne od „podruma do tavana“ knjižnične zgrade, nego pod nazivom „Idemo u novu knjižnicu!“ Naime, ide se do lokacije buduće, nove knjižnične zgrade „s one strane parka“, kod župne crkve sv. Nikole i to  pod stručnim vodstvom povjesničara i sveučilišnog profesora Hrvoja Petrića, povjesničara umjetnosti i arheologa Marijana Špoljara, arhitekta Antonia Grgića i ravnatlejice knjižnice Dijane Sabolović-Krajina.  Sve zainteresirane za razgovor o urbanističkoj, arhitektonskoj i kulturnoj budućnosti grada Koprivnice oni će povesti kroz park i na „licu mjesta“ otvoriti teme o tome zašto buduća, nova zgrada knjižnice baš na toj lokaciji, kakva je veza s novim muzejom, muzejskim trgom te razvojem našeg grada. Okupljalište za sve koji žele sudjelovati na ovoj „turi“ i saznati nešto novo, na drugačiji način i iz drugačije perspektive o našem gradu, mogu doći u Odjel za odrasle, gdje je okupljalište s kojega kreće prva tura u 10 sati, a iduća u 11 sati.

    I ove godine knjižničari Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ raduju se neuobičajenom susretu s građanima, a na raspolaganju su za sve potrebne dodatne informacije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice