DAN OTVORENIH VRATA

13. rujna 2011.

U subota, 17. rujna 2011. od 8.00 do 13.00 sati održat će se po deseti puta manifestacija Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica. Cilj je upoznavanje s uslugama, zbirkama i prostorom knjižnice, a organizira se prvenstveno za one građane koji je još ne koriste.
Kroz programe koje Knjižnica na taj dan priređuje u svojoj zgradi, ali i na glavnom gradskom trgu i parku prošlo je u proteklih deset godina nekoliko tisuća djece i odraslih. Samo u programima besplatnog učlanjivanja na Dan otvorenih vrata Knjižnice člansku iskaznicu je od 2001. godine dobila preko dvije tisuće novih članova!

I ove godine Knjižnica će provoditi akciju «Besplatno Vas učlanjujemo» za građane Koprivnice i okolice. Ukoliko građani Koprivnice još nisu iskoristili mogućnost besplatnog učlanjivanja koja im stoji na raspolaganju svakodnevno, mogu to učiniti sada.

Akcija „Vraćanje knjiga bez zakasnine“ namijenjena je „zaboravljivim“ korisnicima i traje samo taj dan.

Od 8.00 do 13.00 sati ispred knjižnice će se održati popularna (Ras)prodaja otpisanih knjiga (u slučaju lošeg vremena u knjižnici).

«Spremište knjiga kakvo ne poznajete» naziv je kratkih programa obilazaka knjižničnog podrumskog spremišta prije preseljenja u Kampus, ali i ostalih prostora knjižnice (koji se ne sele) uz stručno vodstvo knjižničara u 9.00 i 11.00 sati (sastajalište u Odjelu za odrasle).

U preventivnoj akciji «Brinimo o zdravlju» u suradnji s Poliklinikom Ghetaldus od 10.00 do 12.00 sati besplatno će se ispitivati vid za odrasle i djecu od 4 godine nadalje u Maloj sobi na prvom katu knjižnice (oni koji već koriste naočale s dioptrijom, neka ih ponesu sa sobom).

Vrhunac će i ove godine, od 12.00 do 13.00 sati na Zrinskom trgu, biti program za djecu i roditelje, koji je već četvrtu godinu sastavni dio koprivničkog obilježavanja Europskog tjedna kretanja. Naziv mu je “Uberi priču”, a održava se u suradnji s Knjižarom Šareni dućan Koprivnica i Izdavačkom kućom „Mala zvona“ iz Zagreba. Djecu će ove godine zabavljati klaunesa Pemzla Žm te autori slikovnica Sanja Lovrenčić, Maja Brajko Livaković i Mladen Kopjar. Potom slijedi berba slikovnica sa stabala u Gradskom parku za malu djecu i predškolce te zajednički posjet Knjižari „Šareni dućan“. Cilj je promocija kvalitetnih slikovnica i poticanje rane i obiteljske pismenosti. Slikovnice za sudionike berbe osiguravaju Grad Koprivnica, „Šareni dućan“ i „Mala zvona“. U slučaju lošeg vremena program će se održati u Knjižnici.
Knjižničari se vesele vašem dolasku na Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica!
(U prilogu: fotografije s dosadašnjih Dana otvorenih vrata knjižnice iz arhive KiČ „Fran Galović“ Koprivnica).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice