Dan Knjižnice / subota / 9.11.2019. OČEKUJU VAS BROJNA IZNENAĐENJA

7. studenoga 2019.

U subotu 9.11.2019. od 8 do 13 sati održat će se Dan knjižnice  tijekom kojeg vas knjižnica časti – popijte kavu ili čaj sa svojim knjižničarima, vratite knjige bez zakasnine i besplatno se učlanite – Tu smo za vas!

Ovu ćemo subotu posvetiti druženju s našim starim korisnicima i onima koji će to tek postati. Uz to što će se svi moći besplatno učlaniti ili obnoviti članstvo te vratiti knjige bez zakasnine, moći će i popiti kavu ili čaj s knjižničarima te uživati u brojnim drugim aktivnostima od kojih izdvajamo:

Francuska pričaonica „Pričamo francuske bajke“ / od 10.00 do 10.45 sati / Soba za sastanke, 1. kat / za upisanu djecu od 5 do 8 godina
U Pričaonici na francuskom jeziku djeca će, uz francuske priče, upoznavati francusku kulturu te usvajati vokabular vezan za obitelj, životinje, boje, brojeve, hranu i slično.

Gradnja knjižnice od lego-kockica / u radno vrijeme Knjižnice / Dječji odjel
Pozivamo djecu da dođu u Dječji odjel i pokušaju sagraditi vlastitu knjižnicu od lego-kockica.

Programiramo Micro:bit računalima / od 11.00 do 12.00 sati / Dječji odjel
Pozivamo djecu da u Dječjem odjelu isprobaju Micro:bit računala i BOSON setove dodataka te uz vodstvo knjižničara savladaju osnove programiranja.

Nagradna igra / u radno vrijeme Knjižnice / Odjel za odrasle
I ove ćemo godine testirati snalažljivost naših korisnika u Odjelu za odrasle, a za najvještije pripremili smo nagrade.

Predstavljamo 3D printer / Odjel za odrasle
Naša je knjižnica od ove godine zahvaljujući donaciji IRIM-a (Instituta za razvoj i inovativnost mladih) ponosna vlasnica 3D printera. Svi će naši posjetitelji u Odjelu za odrasle imati priliku vidjeti kako on radi.

Čarobna maštaonica Harry Potter / od 10.00 do 12.00 sati / Čitaonica tiska
Vjerujemo da će sve ljubitelje ovog kultnog junaka razveseliti naša Čarobna maštaonica tijekom koje će moći sudjelovati u razvrstavanju u domove u Hogwartsu, izraditi bookmarker na temu HP, pogledati filmski HP maraton, obojati HP bojanke, poigrati se HP lego-kockicama, a pripremili smo i slatka HP iznenađenja!!!

Vođena tura po knjižnici / 10.30 sati / okupljanje u Odjelu za odrasle

Ako želite vidjeti i bolje upoznati dijelove knjižnice koji su obično korisnicima nedostupni, iskoristite priliku i dođite na vođenu turu po knjižnici.

Jesenska tržnica knjiga / od 9 do 13 sati / ispred Knjižnice
U suradnji sa Šarenim dućanom iz Koprivnice organiziramo još jednu Jesensku tržnicu knjiga pa pozivamo sve zainteresirane građane da bez prethodne najave donesu svoje knjige ili druge medije i prodaju ih ispred knjižnice.

Veselimo se vašem dolasku i lijepom druženju!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice