Dan knjižnice – na špici u knjižnici

13. svibnja 2022.

U subotu 21. 5. 2022. godine od 9 do 12.30 sati sve posjetitelje Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica očekuje ugodno druženje s knjižničarima, zanimljivi programi, nagradne igre i iznenađenja te mogućnost da upoznaju i neka nepoznata lica knjižnice.

Kod ulaza u knjižnicu u haustoru posjetitelje će dočekati magična atmosfera čarobnjačke škole Hogwarts. U programu „Harry Potter to go – čarolije za velike i male“ svi zainteresirani imat će priliku  provjeriti svoje znanje iz knjiga i filmova o  slavnom čarobnjaku  te osvojiti prigodne nagrade. Oni malo vještiji,  i djeca i odrasli, moći će izraditi svoj vlastiti čarobni štapić te se fotografirati, ako žele, uz rekvizite iz Harry Potter serijala. Posjetitelje očekuju i druga čarobna iznenađenja! Program „Harry Potter to go – čarolije za velike i male“ neće imati posebno zakazan početak ni kraj, već će se odvijati kontinuirano, od 9 do 12.30 sati, pa su svi zainteresirani dobrodošli u vrijeme koje im najviše odgovara.

U Odjelu za odrasle posjetitelji će moći popiti kavu, porazgovarati s knjižničarima i napisati kritiku ili prijedlog za knjižnicu – i za to dobiti nagradu!

U Dječjem odjelu svi zainteresirani moći će čitati digitalne interaktivne slikovnice nastale u projektu “Mitska bića – digitalna priča” te poslušati priču “Magdalenina knjižnica na kotačima”. Sve slikovnice izdanja su Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”.

U Makerspaceu na prvom katu knjižnice moći ćete se upoznati s radom 3D printera, preuzeti printane poklončiće, raditi i družiti se s robotima, igrati PlayStation i proučiti novu zbirku zanatskih knjiga na engleskom jeziku.

Posjetite i  Čitaonicu tiska, kao i korisnicima skriveni knjižnični prostor koji se zove Služba nabave i obrade – prostor zatrpan pošiljkama knjiga i ostalom građom koji se svakodnevno priprema za police i za posudbu korisnicima. Upoznajte se i družite se s knjižničarima!

U Stručno-znanstvenom odjelu moći će se, uz obaveznu upotrebu pripremljenih rukavica, pogledati i prolistati naše blago – knjige koje se čuvaju u knjižničnom sefu. A riječ je o „sedam veličanstvenih“ od kojih najstarija ima 416 godina! Jedna je osobita jer je pisana rukom, jedna je posvećena pasminama konja, druge govore o povijesti prava, crkve, prošlosti Dalmacije i Mađarske.

Osim svega navedenog, naše članove koji kasne s vraćanjem knjiga oslobodit ćemo plaćanja zakasnine što je još samo jedan dobar razlog da dođete u knjižnicu i subotnje prijepodne provedete s knjižničarima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice