CSSU radionica “Virtualne izložbe digitalizirane građe” – najava (za 19.11.2019.)

6. studenoga 2019.

Županijska matična služba Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica u suradnji sa Centrom  za stalno stručno usavršavanje iz Zagreba ( www.nsk.hr/cssu ) organizira predavanje i radionicu “Virtualne izložbe digitalizirane građe” (CSSU – Modul VIII.3. Digitalizacija građe) u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica (na 1. katu – u prostoru Čitaonice tiska) u utorak, 19. studenog 2019. od 10:00 do 15:00 sati.

 

Predavačice su dr. sc. Sofija Klarin, knjižničarska savjetnica i Anita Marin, viša knjižničarka iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

 

Sadržaj:

U radionici će se uvodno prikazati koncept virtualne izložbe digitalizirane građe, dosadašnji rad na izradi virtualnih izložbi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te ostalim knjižnicama i predstaviti alati za izradu virtualnih izložbi.

Praktični dio radionice obuhvatit će izradu virtualne izložbe u CMS sustavu WordPress: prijavu u administracijsko sučelje, rad s nadzornom pločom, izradu i uređivanje sadržaja, strukturiranje putem stranica i kategorija, integraciju multimedijalnih elemenata u sadržaj te osnove administriranja CMS sustava.

Izradom virtualnih izložbi nastoji se popularizirati i povećati korištenje digitaliziranih sadržaja, ali u manjim ustanovama one mogu predstavljati i prvi korak u izgradnji zbirke digitalizirane građe.

Za ustanove s već uspostavljenim digitalnim zbirkama, virtualne izložbe omogućuju okupljanje sadržaja radi boljeg predstavljanja i marketinga čitavoga sustava digitalne knjižnice i njezina sadržaja.

 

Namjena: knjižničarima i ostalim zainteresiranim kandidatima za korištenje prikazanog alata za izradu virtualnih izložbi.

 

Kotizacija: Radionica je BESPLATNA za polaznike (bez kotizacije – troškove snosi Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, kao organizator i domaćin programa)

 

Za sudjelovanje na radionici obavezne su pisane prijave e-mailom koje se primaju zaključno do petka,  15. studenog 2019.  na e-mail adresu maticna_sluzba@knjiznica-koprivnica.hr.

U e-mail prijavi potrebno je navesti: ime i prezime, radno mjesto, zvanje, ustanovu zaposlenja  te kontakt podatke: e-mail adresu i broj tel./mob.

Za svaku prihvaćenu prijavu polaznici će primiti povratnu potvrdu mailom. Info: 048/622-363 (104)

 

Uvjet za sudjelovanje na radionici je korištenje vlastitog laptopa s mogućnošću prijave na bežični internet kojeg treba ponijeti na radionicu

 

Više o radionici: http://cssu.nsk.hr/tecajevi/virtualne-izlozbe-digitalizirane-grade/

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice