CSSU radionica “Planiranje i upravljanje zaštitom knjižnične građe” – 6.10.2017.

2. listopada 2017.

Županijska matična služba Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica u suradnji sa Centrom  za stalno stručno usavršavanje iz Zagreba ( www.nsk.hr/cssu ) organizira predavanje i radionicu  Planiranje i upravljanje zaštitom knjižnične građe (CSSU – MODUL II. Knjižnične službe i usluge – Tečaj II.4.)

Radionica će se održati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica (na 1. katu – u prostoru Čitaonice tiska) u petak, 6. listopada 2017. od 11:00 do 15:00 sati.

Predavačice:
Lucija Ašler, viša konzervatorica-restauratorica
Stanislava Rakić-Mutak, restauratorica majstorica specijalistica (vježbe)

Namjena: Predavanje i radionica namijenjeni su knjižničarima zaposlenima u knjižnicama, neovisno o vrsti knjižnice ili specifičnostima radnog mjesta. Nije potrebno posebno predznanje o zaštiti knjižnične građe.

Sadržaj: Uzroci i vrste oštećenja. Prirodne katastrofe i one kojima je uzrok čovjek. Preventivna zaštita. Planiranje i upravljanje zaštitom. Izrada plana za slučaj opasnosti i njegove faze. Postupanje s mokrom građom. Primjeri potrebne opreme i materijala za hitne slučajeve koje ustanova treba prikupiti. Praktični dio: popravci oštećene građe i zaštitno opremanje.

Metode poučavanja: predavanje i vježbe

Ishodi učenja: Polaznici će na tečaju usvojiti temeljna znanja potrebna za razumijevanje i učinkovitu primjenu zaštite knjižnične građe kao integralnog dijela knjižničnog poslovanja.

Trajanje: 4 sata

Vrijednost tečaja: 0,4 CEU

Kotizacija: Radionica je BESPLATNA za polaznike.

Za sudjelovanje na radionici obavezne su pisane prijave koje se primaju zaključno do srijede, 4.10.2017.  na e-mail adresu ljiljana@knjiznica-koprivnica.hr.

U PRIJAVI je potrebno navesti:
•    prezime i ime
•    zvanje
•    radno mjesto
•    ustanovu zaposlenja
•    kontakt podatke:
o    e-mail adresa
o    broj tel./mob.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice