CSSU RADIONICA o poticanju čitanja – 14.5.2018.

25. travnja 2018.

Županijska matična služba Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica u suradnji sa Centrom  za stalno stručno usavršavanje iz Zagreba ( www.nsk.hr/cssu ) organizira predavanje i radionicu  Poticanje čitanja među djecom i mladeži u digitalnom okruženju (CSSU – MODUL VI. Elektronički informacijski izvori i sistemsko knjižničarstvo – Tečaj VI.12.)

Radionica će se održati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica (na 1. katu – u prostoru Čitaonice tiska) u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. od 10:00 do 14:00 sati.

Predavačice:
Alica Kolarić, prof., dipl. knjižničarka,
Vjeruška Štivić, dipl. knjižničarka
Žozefina Žentil-Barić, prof., dipl. knjižničarka

Namjena: Školskim i narodnim knjižničarima.

Sadržaj: Radionica predstavlja blog kao koristan alat za poticanje čitanja i njegovanje rasprave o tekstu u digitalnom okruženju, osobito u radu s djecom i mladima. Bavit će se zakonitostima i etičkim pitanjima komunikacije s djecom i mladima putem interneta te prednostima i nedostacima besplatnih blog platformi. U uvodnom dijelu polaznici će dobiti informacije o suvremenom mladom čitatelju i novim načinima čitanja u digitalnom okruženju. Predstavit će se djelovanje dječjeg čitateljskog bloga “Tragači” te niz drugih hrvatskih i inozemnih primjera korištenja bloga za pružanje informacija o knjigama.

Metode poučavanja: Predavanje i radionica

Mjerenje postignuća: Polaznici će kreirati sadržaj o knjigama i čitanju na WordPress blog platformi.

Ishodi učenja: Očekuje se da će polaznici usvojiti osnovna znanja o načinima i mogućnostima poticanja čitanja kod djece i mladih u digitalnom okruženju, a posebno pomoću blog alata. Polaznici će uvidjeti značaj rasprave o tekstu putem interneta te intenzivirati online komunikaciju s mladim korisnicima.   

Potrebna predznanja: Osnovno poznavanje internetskih servisa (e-mail, korištenje internet pretraživača) i uredskih alata za uređivanje teksta. Za radionicu je potrebno imati vlastiti webmail korisnički račun (tj. E-mail kojemu je moguće pristupiti putem weba, npr. gmail, yahoo i sl.).

Trajanje: 4 sata

Vrijednost tečaja: 0,4 CEU

Kotizacija: Radionica je BESPLATNA za polaznike.

Za sudjelovanje na radionici obavezne su pisane prijave koje se primaju zaključno do četvrtka, 10. svibnja 2018.,  na e-mail adresu ljiljana@knjiznica-koprivnica.hr.

U PRIJAVI je potrebno navesti:
•    prezime i ime
•    zvanje
•    radno mjesto
•    ustanovu zaposlenja
•    kontakt podatke:
o    e-mail adresa
o    broj tel./mob.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice