Cody nasmijao koprivničku publiku

1. travnja 2019.

U srijedu, 20.3.2019. u koprivničkoj knjižnici gostovao je „američki zet“ Cody McClain Brown koji je slavu stekao knjigom „Propuh, papuče i punica“ koja je samo u Hrvatskoj prodana u nekoliko tisuća primjeraka. U Koprivnici je predstavio svoju noviju knjigu „Hrvatska uzvraća udarac“ koja je ustvari rezultat bloga kojeg vodi o svojem životu u Hrvatskoj – https://www.codymcclainbrown.com.

U najnovijoj knjizi Cody i dalje piše o sebi, svojoj ženi Vani i kćerki Sari te nezamijenjivoj splitskoj punici koja uvijek sve zna. Cody se sve više prilagođava životu u Hrvatskoj i nama Hrvatima daje drugačiju perspektivu i pogled na našu svakodnevnicu – Hrvate naziva skepticima, a sebe optimistom. Često mu je teško razumjeti naše ponašanje i naše skeptične stavove, a on svojim vedrim duhom pobjeđuje naš skepticizam. 

Od crtica koje je zabavno i zanimljivo istaknuti svakako je prisustvovanje studenata njegovim, i ostalim, ispitima na Fakultetu političkih znanosti – opće je poznato da profesori daju jedno vrijeme za održavanje ispita te studenti u grupi čekaju da dođu na red – Cody je ponudio svojim studentima tablicu da unesu vrijeme u koje će doći na ispit da ne moraju čekati dugo vremena na svoj red, ali studenti su to odbili jer im je ugodnije duže čekati na ispit. Cody je i inače primjetio kako Hrvati nemaju problema s čekanjem, jednostavno su naviknuti da ako nešto žele obaviti da će dugo čekati i riješiti puno birokratskih detalja – pomirili su se tim. Jednostavno su pasivni dok Amerikanci žele stvari rješavati odmah i postaju prilično agresivni dok se to ne dogodi. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice