Cody McClain Brown predstavlja knjigu „Hrvatska uzvraća udarac“

14. ožujka 2019.

U srijedu 20.3.2019. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica gostovat će najpoznatiji hrvatski zet, Cody McClain Brown. Čitatelji su ga imali priliku upoznati čitajući njegovu prvu knjigu „Propuh, papuče i punica“ ili njegov blog Zablogreb. Ovoga će puta koprivničkoj publici predstaviti  novu knjigu „Hrvatska uzvraća udarac“.

Dr. Cody McClain Brown odnedavno je nastavnik na Fakultetu političkih znanosti. Rođen je u Tulsi u državi Oklahoma, diplomirao je engleski na Sveučilištu Loyola u New Orleansu i magistrirao politologiju na Državnom sveučilištu Oklahoma. Doktorirao je na Sveučilištu Kanzas na temu “Zašto su se borili: Razlozi sudjelovanja u ratu u Hrvatskoj“. U Hrvatsku je došao zbog supruge Silvane. Upoznali su se u Oklahomi, gdje je ona bila na stipendiji Ron Brown. Zatim je Cody dobio Fulbrightovu stipendiju na FPZG-u. Kako je postao otac djevojčice Mare, Cody Brown odlučio je svoj novi dom zasnovati u Hrvatskoj.

U knjizi „Hrvatska uzvraća udarac“, uzbudljivom i zabavnom nastavku bestselera „Propuh, papuče i punica“, naš dragi autor i hrvatski zet Cody McClain Brown nastavlja svoju epsku bitku u pokušaju da Hrvatska postane njegov dom. Udružen sa svojom ženom, kćeri i punicom, Cody širi krug poznanstava i zbližava se s nekim novim prijateljima, novim susjedima i psom, dok se hvata ukoštac s birokracijom, sveprisutnim skepticizmom, hrvatskim jezikom i pokušajima kupnje stana koji kao da prkose zakonima fizike. „Hrvatska uzvraća udarac“ prikazuje kako je izazovima življenja u Lijepoj našoj moguće prkositi dokle god smo okruženi članovima zajednice te naoružani smijehom i prijeko potrebnom upornošću.

Vjerujemo da smijeha neće nedostajati ni tijekom njegovog gostovanja u Koprivnici. Svi zainteresirani dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice