Čitateljski klub za mlade

13. ožujka 2014.

Novo druženje članova Čitateljskog kluba za mlade održat će se u petak 14. 3. 2014. u 17.00 sati, na prvom katu Knjižnice, u Sobi za sastanke.

Članovi Čitateljskog kluba za mlade sastaju se jednom mjesečno te ravnopravno sudjeluju u raspravi o pročitanoj knjizi. Svi čitaju istu knjigu te imaju pravo predložiti i birati naslove koji će se čitati, izraziti mišljenje i po potrebi ga promijeniti, ocijeniti djelo te čitati ono što žele, a ako im se djelo ne sviđa ne moraju ga pročitati.

Klubu se mogu pridružiti svi koji se osjećaju mladima, vole raspravljati i družiti se s ljudima različitih osobnosti koje povezuje jedino ljubav prema čitanju. Voditeljice programa su Maja Gačan i Nikol Bali.

Trenutno čitamo: Amelie Nothomb – Higijena ubojice

Kada svijet dozna da je osamdesettrogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Pretextat Tach, obolio od raka i da mu preostaju još samo mjeseci života, medijski lešinari sjatit će se ne bi li od njega izvukli posljednji intervju. Jedan po jedan novinar odustat će od tog pokušaja suočen s ciničnim i okrutnim starcem čija je čudovišna debljina ravna samo njegovoj razini mržnje prema svemu živom. Mlada novinarka Nina pokazat će se međutim dostojnom protivnicom u intelektualnom dvoboju u kojem će se ulozi povećavati vrtoglavom brzinom.

Otkako je 1992. godine objavila Higijenu ubojice, svoj prvi roman, belgijska spisateljica Amelie Nothomb plijeni pozornost kritičara i publike. Njezin su zaštitni znak jednostavni zapleti, precizno omeđena tema, mali broj likova, britki dijalozi i vječno poigravanje književnim klišejima.

Sviđa li se ovakav način pisanja i članovima čitateljskog kluba vidjet ćemo na sljedećem sastanku!

Ukradite vrijeme za čitanje – poklonite si vrijeme za druženje!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice