Čitateljski izazov u Bibliobusu

22. travnja 2021.
Ikona bibliobus

Ova, 2021. godina proglašena je Godinom čitanja. Kako bismo podržali ovu inicijativu, osmislili smo Čitateljski izazov za korisnike koprivničkog Bibliobusa. Osnovni cilj ovoga programa i njegovoga pokretanja je poticanje korisnika Bibliobusa svih dobnih skupina na čitanje raznovrsnije literature, na razvijanje čitateljskih navika, kao i na posjećivanje Bibliobusa i korištenje usluga pokretne knjižnice.

Za početak Čitateljskog izazova odabran je petak, 23. travnja 2021., kada se obilježava Noć knjige. Radi se o već tradicionalnoj manifestaciji kojoj je cilj poticanje kulture čitanja i razgovora o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Krajnji datum za sudjelovanje također je vezan uz knjigu i čitanje, a radi se o 15. studenom, kada završava Mjesec hrvatske knjige.

U Čitateljskom izazovu mogu sudjelovati svi korisnici Bibliobusa, što znači da je otvoren za sve aktivne članove Bibliobusa ili one koji će to tek postati. Ovom prilikom podsjećamo da je godišnja članarina u Bibliobusu potpuno besplatna za sve stanovnike općina koje Bibliobus obilazi!

Svi zainteresirani moći će sudjelovati u izazovu popunjavanjem obrasca koji mogu preuzeti u Bibliobusu. Na obrascu se nalaze kućice koje će sudionici popunjavati naslovima knjiga koje su pročitali prema zadanim kriterijima. Primjerice, neke od knjiga koje će sudionici trebati pročitati tijekom izazova su knjiga obiteljske teme, putopis ili knjiga s više od 400 stranica, a redoslijed čitanja je proizvoljan. Sudionici će popunjen obrazac predati knjižničarima u Bibliobusu najkasnije prilikom prvog dolaska Bibliobusa na njihovo stajalište nakon završetka Čitateljskog izazova. Osnovni uvjet je da pročitane knjige koje se prijavljuju na izazov moraju biti posuđene u Bibliobusu za vrijeme trajanja izazova. Pri jednom dolasku u Bibliobus moguće je istovremeno posuditi najviše dva naslova, a jedna pročitana knjiga može odgovarati samo jednom kriteriju.

Sudionici Čitateljskog izazova ideje za čitanje mogu samostalno pronaći u ili se za preporuku mogu obratiti knjižničarima u Bibliobusu, a oni koji pročitaju najveći broj knjiga bit će nagrađeni nakon završetka izazova.

Pozivamo naše korisnike da prihvate izazov, prošire čitateljske horizonte i da, prema motu Godine čitanja, čitaju – da ne ostanu bez riječi!

 

Čitateljski izazov

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice