Čitanje na otvorenom u Koprivnici

11. rujna 2009.

Akcija javnog čitanja održana povodom Međunarodnog dana pismenosti provodila se u Koprivnici 8. rujna 2009. tijekom cijelog dana od ranih jutarnjih sati sve do kasnog poslijepodneva. Sudionici čitanja na otvorenom bili su: Dječji vrtić Svetog Josipa, Dječji vrtić Tratinčica, Dječji vrtić Smiješak, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester, COOR Podravsko sunce, Gimnazija Fran Galović, Srednja škola Koprivnica, Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Literarna sekcija Podravka. U akciju se ukupno uključilo više od šest stotina sudionika. Otprilike polovica toga broja bili su čitači, koji su na G (Gradskim, Galovićevim) točkama ispred Knjižnice na glas čitali odabrani ulomak iz omiljene knjige, ili recitirali odabranu pjesmu.

Skupine sudionika – čitača i njihove publike – dolazile su pred Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ organizirano, u unaprijed dogovoreno vrijeme, donoseći sa sobom odabrane knjige, gdje je svaki čitač sam već unaprijed obilježio što će pročitati. Najmlađi sudionici koji još nisu svladali vještinu čitanja predstavili su prijateljima svoje najdraže knjige i slikovnice opisujući ih, a poneki su izmišljali gotovo cijele ulomke i dijaloge. Skupine koje su čitale na okolnim G točkama (u parku, pred kafićima, kod vodoskoka na gradskom trgu) bile su još manje formalne – pa su sudionici sjedili i na podu, i na travi, i na klupama u parku.

Organizatori čitanja, Organizacijski odbor Galovićeve jeseni, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica i koprivnički ogranak Hrvatskog čitateljskog društva, zahvaljuju se svim sudionicima na sudjelovanju. Akcija javnog čitanja, povodom Međunarodnog dana pismenosti bila je i više nego uspješna, a za mnoge sudionike nezaboravan doživljaj.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice