„ČITAJTE NA DRUGAČIJI NAČIN – ČITAJTE E-KNJIGE“

17. listopada 2013.

U Mjesecu hrvatske knjige Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica započinje s predstavljanjem nove usluge – posudbe e-čitača Kindle Touch.
U početnoj fazi projekta, svi zainteresirani korisnici mogu u Odjelu za odrasle saznati osnovne informacije o uređaju, o mogućim pravilima posudbe i iznijeti svoja očekivanja i iskustva. Informiranje će se odvijati utorkom 22. i 29. listopada i 5. i 12. studenoga, od 13.00 do 15.00 sati.
E-čitač je pristigao kao donacija Veleposlanstva SAD-a u okviru projekta „E-Readers at Your Fingertips“ s ciljem promoviranja novih medija u obrazovne i kulturne svrhe, ali i za slobodno vrijeme. Uređaj je prvenstveno namijenjen čitanju e-sadržaja, a karakterizira ga prilagođena tehnologija za čitanje koja pruža efekt tzv. elektronskog papira. Organiziranjem sadržaja na Kindlu kreirat će se jedna velika baza e-građe koju Knjižnica namjerava prilagođavati potrebama svojim korsinika. Svakako treba naglasiti da su e-sadržaji na hrvatskom jeziku još uvijek nedostatni, pa je tako većina danas besplatno dostupne građe na engleskom jeziku. No, osim književnih klasika na engleskom jeziku, na Kindlu će ipak biti dostupna i djela na hrvatskom jeziku i to u obliku e-lektira što srednjoškolcima može biti od velikog značaja kad ponestane primjeraka u tiskanom obliku. Trenutni cilj je kroz početnu fazu istražiti interese korisnika i evaluirati mogućnosti uključivanja uređaja u svakodnevnu posudbu. Uvođenje uređaja u posudbu planirano je do kraja mjeseca studenoga.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice