„ČITAJTE NA DRUGAČIJI NAČIN – ČITAJTE E-KNJIGE“

29. studenoga 2013.

Nakon početnog upoznavanja s mogućnostima koje nudi e-čitač provedenog u Mjesecu hrvatske knjige, od 2.12.2013. korisnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ moći će posuditi e-čitač u Odjelu za odrasle.

Podsjećamo, e-čitač je pristigao kao donacija Veleposlanstva SAD-a u okviru projekta „E-Readers at Your Fingertips” s ciljem promoviranja novih medija. Uređaj je prvenstveno namijenjen čitanju e-sadržaja (knjiga, časopisa), a karakterizira ga prilagođena tehnologija za čitanje koja pruža efekt tzv. elektronskog papira. E-sadržaji na hrvatskom jeziku još su uvijek u fazi razvoja pa je tako većina besplatno dostupne građe na engleskom jeziku. Što se tiče sadržaja na hrvatskom jeziku na uređaju će biti pripremljene lektire za srednjoškolce što može biti od velike važnosti kad ponestane primjeraka u tiskanom obliku.

Posudbom ovog e-čitača Knjižnica nastavlja djelovati u skladu sa svojom misijom u kojoj se posebno ističe poticanje čitanja i pismenosti na tradicionalnim i suvremenim medijima, a time i popularizacija korištenja suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice