“Čitajmo pod zvijezdama”

19. listopada 2009.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2009. usvojio je prijedlog koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” i Organizacijskog odbora 16. Galovićeve jeseni da se u tijeku Mjeseca hrvatske knjige na cijelom području Republike Hrvatske održi jednodnevna akcija s ciljem popularizacije čitanja. Predloženo je da se pod zajedničkim nazivom “Čitajmo pod zvijezdama” u petak, 23. listopada 2009. u vremenu od 18-24 sata, na trgovima, u kafićima, restoranima, trgovinama, tramvajima, na autobusnim stajalištima, pred školama, knjižarama, knjižnicama, muzejima …, u svim gradovima i naseljima organizira čitanje odabranog ulomka, pjesme ili priče.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” uključuje se u ovu akciju ne samo kao inicijator akcije koja je poprimila nacionalne razmjere, nego i kao organizator javnog čitanja Galovićeve poezije, kajkavske i štokavske, kao i proznih i dramskih djela po izboru sudionika.

Sve zainteresirane pozivamo da odaberu pjesmu ili kraći odlomak iz Galovićeve proze ili drame (1-2 minute), te po želji pročitaju kraći vlastiti tekst (1-2 minute) te da nam se pridruže u petak, 23. 10.2009. u 18.00 sati ISPRED KNJIŽNICE (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu Knjižnice).

Pod nazivom “Čitajmo Galovića pod zvijezdama” slavit ćemo pisanje i čitanje kao most između nas današnjih i Frana Galovića, književnika hrvatske moderne, koji je rođen u Peterancu 20.7.1887., a poginuo 26.10.1914. na samom početku Prvog svjetskog rata prije 95. godina.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice