Ciklus predavanja Antonia Grgića iz povijesti arhitekture

21. rujna 2010.

Knjižnica i čitaonica «Fran Galović» Koprivnica započinje s novim programom predavanja pod nazivom «Arhitekture, zemlje i ljudi» koji će posebice biti zanimljiv ljubiteljima putovanja, povijesti, arhitekture i likovne umjetnosti.

Uz prikaz brojnih fotografija, kroz opuštena predavanja koja će se održavati svakog posljednjeg ponedjeljka u naredna četiri mjeseca Antonio Grgić će Vas upoznati s tisućljetnim dosezima ljudske kreativnosti i duha sa Kavkaza, Magreba i Balkana.

Tema koja će biti obrađena u ponedjeljak, 27. 09. 2010. od 19.00 sati (Čitaonica tiska na prvom katu) ima naziv “Armenija – srednjovjekovna samostanska arhitektura Kavkaza».

Armenija… prva zemlja u povijesti koja je prihvatila kršćanstvo kao državnu religiju, zemlja na raskrižju civilizacija. Postoje teze da je Armenska samostanska arhitektura “majka” europske romanike. Velik broj tih samostana su na UNESCO-voj listi spomenika.

O srednjovjekovnim samostanima Armenije, o njihovom smještaju i simbiozi s prirodom, o povezanošću s drevnim poganskim vjerovanjima, o njihovom povezanošću s europskom arhitektonskom baštinom, o njihovoj dekorativnom vokabularu koji je sadržavao utjecaje Perzije, Bizanta, Sirije Arabije… Saznajte u ponedjeljak.

A tijekom slijedećih ponedjeljaka poslušajte predavanja:

Tunis – arhitektura i urbanizam tuniških medina

Maroko – arhitektura i urbanizam Marokanskih kraljevskoh gradova

Hrvatska – srednjovjekovna sakralna arhitektura

Makedonija – srednjovjekovna sakralna arhitektura i umjetnost freski

Pozivamo vas da zajedno otputujemo u različite djelove svjeta i da uživamo u kreacijama ljudskog genija.

Ulaz je slobodan za sve zaintersirane.

O autoru: Antonio Grgić, dizajner, studirao je arhitekturu na Zagrebačkom sveučilištu. Autor je vizualnog identiteta Koprivničko-križevačke županije i fotomonografije grada Koprivnice. Izlagao je svoje radove kako u hrvatskoj tako i u inozemstvu. Voditelj i vlasnik agencije Pikant marketing.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice