Ciklus “Godišnja doba s Harryjem Potterom” nastavljen radionicom “Jesen u Hogwartsu”

13. listopada 2021.

Prva jesenska radionica u ciklusu programa „Godišnja doba s Harryjem Potterom“  namijenjenog mladima 11-19 godina  održana je u subotu, 9.10.2021. s temom „Jesen u Hogwartsu“. Zbog velikog interesa, susreti su ponovo održani u dva termina, 9-11 i 11-13 sati, kako bi što više mladih moglo sudjelovati, s obzirom da je zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera broj osoba koliko ih smije boraviti u prostoru Makerspacea, gdje se program odvijao, ograničen na deset polaznika.

Dvadesetak zaljubljenika u svijet Harryja Pottera tako se u dva susreta još jednom okupilo kako bi ugodno i zabavno proveli subotnje prijepodne u društvu vršnjaka koji vole čitati sličnu literaturu i imaju zajedničke interese.

Kroz zabavne i kreativne aktivnosti, otputovali su u mašti ponovo nakratko u školu za čarobnjake Hogwarts, gdje su ih čekala čudnovata fantastična bića i likovi koji su bili inspiracija za kviz i kreativnu radionicu. Najuspješniji u kvizu, već po običaju, nagrađeni su simboličnim nagradama, a potom su knjižnicom u kreativnom dijelu radionice zavladali mali neobični paukovi napravljeni od kestena, slatki šišmiši i simpatične mumije – svjetiljke izrađene od recikliranih staklenih bočica. Bilo je tu i pravih i papirnatih bundeva, pa i balona koje su vješte ruke sudionika radionice ukrasile motivima iz Harry Potterovog svijeta. Zanimljivo je da su neke od donesenih bundeva polaznici sami uzgojili od sjemenja posađenog na proljetnoj radionici iz istog ciklusa, “Travarstvo”. Svoje uratke mladi „čarobnjaci“ ponijeli su za uspomenu kućama, a voditeljice radionice Valentina Mikec i Ljiljana Vugrinec, uz pomoć knjižničnih volonterki Marije Vugrinec i Blanke Bunić već pripremaju novi Harry Potter susret koji će se održati 6. studenog 2021., s vrlo zanimljivom i neobičnom temom – „Dobrodošli na Odjel zabranjenih knjiga!“

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice