ČETVRTO PREDAVANJE ANTONIA GRGIĆA IZ CIKLUSA «Arhitekture, zemlje i ljudi»

8. prosinca 2010.

Libija i berberska arhitektura Sahare

Knjižnica i čitaonica «Fran Galović» Koprivnica nastavlja s ciklusom predavanja Antonia Grgića pod nazivom «Arhitekture, zemlje i ljudi» . Predavanja su namijenjena ljubiteljima putovanja, povijesti, arhitekture i likovne umjetnosti. Nakon dva predavanja o arapskoj arhitekturi, tema koja će biti obrađena u ponedjeljak, 13. 12. 2010. od 19.00 sati je Libija i berberska arhitektura Sahare.

Berberi su skupina naroda koje su Arapi istisnuli s afričkih obala Mediterana i koji su u planinama Atlasa i pustoši Sahare bili prisiljeni stvarati novu civilizaciju. Stvorili su niz remek dijela koja su kao dio svjetske baštine uvrštena na listu UNESCO-a. Ovom prilikom otputovat ćemo u saharske gradove Libije, potom upoznati berbersku arhitekturu prisutnu u dvorcima-gradovima Maroka, te ući u zemlju ukopane trogloditske kuće u kojima su se snimali filmovi Ratovi zvijezda.

Predavanje uz slajdove će se održati u Stručno-znanstvenom odjelu na drugom katu knjižnice. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Dođite ranije i zauzmite svoju mjesto, jer se za predavanja traži stolica više!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice