Čarobne priče – radionica za mlade

3. studenoga 2022.

U subotu, 12.11.2022., s početkom u 10.30 sati održat će se u Makerspaceu (na 1. katu Knjižnice) nova radionica u sklopu ciklusa programa za mlade „Godišnja doba s Harryjem Potterom u knjižnici“, pod nazivom „Čarobne priče“.

U prvom dijelu radionice, nakon tradicionalnog nagradnog kviza s pitanjima iz svijeta Harryja Pottera, sudionici će imati priliku iskoristiti vlastitu maštu i kreativnost te će se na zabavan način, pomoću “kocke za pričanje”, okušati u osmišljavanju vlastitih, originalnih čarobnih priča.

Drugi, praktični dio radionice, bit će posvećen predmetima Čarobni napitci i Travarstvo o kojima uče mladi čarobnjaci u školi Hogwarts. Polaznici će naučiti i isprobati kako čarobno promijeniti boju cvijeta, a zatim će od tajnovitih sastojaka koje će za njih unaprijed pripremiti knjižničarke i volonterke, „izmiješati“ svoj vlastiti “čarobni napitak” kojem će sami dati i originalno ime. Na kraju će po svojoj želji dizajnirati i ukrasiti bočice s napitcima.

Radionica je namijenjena mladim ljubiteljima čitanja, osobito Harryja Pottera, ali i onima koji će to tek postati, uzrasta od 11 do 19 godina (viši razredi osnovne škole i srednja škola). S obzirom da je broj mjesta za sudjelovanje na radionici ograničen, obavezna je online prijava putem poveznice Prijava za radionicu Čarobne priče . Prijave se primaju do 10.11.2022. ili do popunjenja raspoloživih mjesta.

Ako volite čitati fantasy literaturu i želite zabavno i opušteno provesti subotnje prijepodne u društvu vršnjaka sličnih interesa, pridružite nam se u knjižnici i otputujte zajedno s nama u čarobni svijet Harryja Pottera! Dobrodošli!

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice