Buvinine vratnice – replika u linorezu / Izložba u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

20. prosinca 2021.
Učitelji OŠ Gola
Učitelji OŠ Gola

U petak 17. 12. 2022. u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica otvorena je izložba „Buvinine vratnice – replika u linorezu“. Četvrta je to skupna izložba učitelja OŠ Gola. Za razliku od prethodnih izložbi na kojima su učitelji izlagali svoje crteže, na ovoj izložbi pokazali su svoje umijeće rada u linorezu, tehnici koja, prema riječima njihovog mentora, profesora Marija Dimića, ne oprašta pogreške.

Profesor likovne kulture M. Dimić je za motiv odabrao drvene romaničke vratnice splitske katedrale iz 1214. godine koje je izradio Andrija Buvina. Rad na linorezima trajao je nekoliko mjeseci, ali na kraju je dvanaest učitelja vrlo uspješno prikazalo zahtjevni reljefni motiv vratnica splitske katedrale.

Prisutne su na izložbi pozdravili ravnateljica OŠ Gola, Violeta Pranjić te idejni začetnik i pokretač cijelog projekta profesor Mario Dimić. Ravnateljica škole je s velikim ponosom govorila o angažmanu i entuzijazmu učitelja. Zahvalila se ravnatelju Knjižice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Karlu Galincu, načelniku Općine Gola, dr. Stjepanu Milinkoviću, mentoru M. Dimiću i učiteljima koji su uz svoj talent uložili i vrijeme da se izložba ostvari. Čast da otvori izložbu pripala je načelniku Općine Gola dr. Stjepanu Milinkoviću.

Učitelji uključeni u projekt Buvinine vratnice – replika u linorezu su Antonia Aurer, Irena Flajs, Josipa Kičinbaći, Marijeta Kopornić, Evelina Kovačić-Šimunić, Biserka Saboliček, Sandra Slama, Nenad Solić, Dubravka Svetec-Tvorić, Tajana Tucković, Valerija Vargantolić i Petar Žugec.

Izložbu se može pogledati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica do 23. 12. 2021. godine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice