Brojne aktivnosti Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u Tjednu cjeloživotnog učenja

27. rujna 2013.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ideju o promoviranju učenja i obrazovanja.

Riječ je o UNESCO-ovoj inicijativi pokrenutoj 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama, na svim kontinentima, kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.
Uz potrebu podizanja svijesti o važnosti ulaganja u cjeloživotno učenje i stjecanje kvalifikacija potrebnih za samoostvarenje, povećanje kvalitete življenja, poboljšanje obrazovne strukture stanovništva, trajno osuvremenjivanje sadržaja i metoda obrazovanja na svim razinama obrazovnog sustava, važno je osvijestiti i spoznaju o stalnoj brizi kod nositelja obrazovnog sustava te svih koji sufinanciraju spomenute aktivnosti.
I ove je godine u Tjednu cjeloživotnog učenja, koji se obilježava od 30.09. – 07.10.2013. i kojem je tema „Građanske kompetencije“, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ s partnerima pripremila mnogobrojne aktivnosti za različite grupe korisnika: djecu predškolske dobi i učenike, roditelje i odgajatelje, nezaposlene osobe, polaznike osnovnog obrazovanja odraslih te studente Medijskog sveučilišta u Koprivnici.

Programi su podijeljeni u četiri skupine:
I. Programi poticanja čitanja i pismenosti
II. Programi bibliopedagogije: osnovna poduka u informacijskoj i knjižničnoj pismenosti
III. Cjeloživotno učenje odraslih
IV. Cjeloživotno učenje stranih jezika

Deteljnije informacije o svakom programu možete pronaći u privitku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice