Brojna događanja za djecu i roditelje

10. veljače 2009.

Dječji odjel Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pripremio je i ove godine mnoštvo događanja za djecu i mlade te njihove roditelje.

PRIČAONICE-IGRAONICE ZA BEBE I MALU DJECU

Za djecu najmlađeg uzrasta (0-3) godine i njihove roditelje održavat će se pričaonice-igraonice u kojima roditelji i njihova djeca mogu ugodno i korisno provesti dio svojeg slobodnog vremena (svake treće subote u mjesecu s početkom u 9.30 za djecu od 6 mjeseci do 2 godine, te u 10.45 za djecu od 2 do 3 godine). Uz upoznavanje sa slikovnicama i priručnicima o odgoju djeteta u knjižnici se može dobiti stručna i savjetodavna pomoć kako kvalitetno provoditi vrijeme s djetetom, međusobno se mogu razmijeniti iskustva među roditeljima, dok je za mališane to prilika za igru i druženje s vršnjacima. Ono što je bitno za ovaj program je da je istovremeno namijenjen i djeci i roditeljima, kao i sustavan pristup ranom odgoju. U subotu 21. veljače održat će se pričaonica-igraonica pod nazivom “ Činim li dobro? Kada i kako reći NE djetetu“. Dječji ispadi bijesa, ružno ponašanje, govorenje ružnih riječi – situacije su koje ostavljaju mnoge roditelje nemoćnima. U igraonici roditelji će saznati koji su uzroci takvog ponašanja moguća rješenja i kako da budu dosljedni i odlučni kad kažu NE djetetu. Roditelji će saznati kako stvoriti pozitivno okruženje, zatim koji priručnici mogu biti od koristi, te koje će slikovnice, priče i pjesmice potaknuti dijete na lijepo ponašanje. U ožujku će se održati igraonica-pričaonica „Ususret proljeću“. Svijest o očuvanju prirode kod djeteta treba usađivati od najranije dobi. Proljeće je godišnje doba kada je priroda prepuna iznenađenja, a mala djeca su očarana promatranjem ptica, cvijeća, rascvjetanih voćnjaka… O proljeću postoji mnogo priča i pjesama, a one će potaknuti roditelje da zajedno s djetetom krenu u školu proljeća. Tema susreta u travnju bit će „Vježbajmo kako bismo bili zdravi“ – tjelesna aktivnost za bebe i malu djecu. U igraonici roditelji će saznati koje tjelesne vještine djeca trebaju savladati u određenoj dobi, kako ih razvijati i koliko aktivnosti dnevno je dovoljno. Aktivnosti, priručnici i slikovnice predložene u igraonici pomoći će roditeljima u stjecanju učinkovite tjelesne i zdravstvene kulture kod djeteta. U subotu 16. svibnja održat će se igraonica-pričaonica „Likovni izraz djeteta“. Likovne aktivnosti zabavne su za svu djecu. Osim što su te aktivnosti dobre za koordinaciju i razvoj motorike, dobre su za stvaranje osjećaja ponosa i za izgrađivanje samopouzdanja. U igraonici će biti ponuđene likovne aktivnosti za različite dobne skupine i prezentirani brojni priručnici za razvoj kreativnosti i likovnog izražavanja djeteta. „Uloga slikovnice u razvoju djeteta“ tema je igraonice-pričaonice koja će se održati u lipnju, a to će biti prigoda da roditelji saznaju koje su slikovnice kvalitetne, kako se ona mijenja s odrastanjem djeteta te kako slikovnica može biti od pomoći u određenim problemskim situacijama. Voditeljice svih pričaonica-igraonica biti će odgajateljice iz dječjeg vrtića „Tratinčica“ Marija Sesvečan i Gordana Bonta te knjižničarka Danijela Petrić.

PREDAVANJA ZA RODITELJE

U suradnji s Obiteljskim centrom Koprivničko-križevačke županije i Udrugom roditelja „Korak po korak“ – podružnica Koprivnica u Knjižnici će se održati predavanja namijenjena roditeljima, odgojiteljima, učiteljima i drugim stručnjacima koji se u svom radu bave djecom. U suradnji s Udrugom roditelja „Korak po korak“ – podružnica Koprivnica održat će se dva predavanja. U ponedjeljak, 2. ožujka u 19 sati održat će se predavanje pod nazivom „Kreativnost“, predavač će biti učiteljica Senka Pintarić i u ponedjeljak, 6. travnja u isto vrijeme predavanje učiteljice Natalije Sočev „Najsretnije dijete u kvartu“.

Povodom Međunarodnog dana odgoja bez batina (30. travanj) u srijedu, 29. travnja u 19 sati u surad

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice