Boris Kralj gostovao u programu “Bibliobus Vam dovodi u goste…”

6. studenoga 2019.

     U utorak, 5. studenog u sklopu programa Bibliobusne službe koprivničke knjižnice „Bibliobus Vam dovodi u goste…“  i Mjeseca hrvatske knjige, Boris Kralj održao je dva književna susreta za djecu predškolske dobi. Susreti su se održali u Dječjem vrtiću „Košutica“ u Ferdinandovcu i Dječjem vrtiću „Bregunica“ u Novom Virju, a prisustvovalo im je više od 40 predškolaca i njihove odgajateljice.

   Boris Kralj je rođen u Zagrebu, a školovanje je završio u Križevcima. U jednom dijelu svoje bogate karijere radio je u Koprivnici kao radijski urednik i voditelj emisija za djecu i mlade, što ga, kao slikara amatera, potiče da se okuša u pisanju i ilustriranju slikovnica. Njegova prva slikovnica „Mali jež i zeko“ doživjela je veliki uspjeh ušavši u finalni izbor za nagradu „Ovca u kutiji“, prema ocjeni dječjeg žirija u sezoni 2015./2016. godine. Uskoro je slijedila nova uspješnica „O mački, ribi i ostalima“, prema kojoj je pripremljena i lutkarska predstava. Ova slikovnica osvojila je prvu nagradu na spomenutom natječaju dječjeg žirija u sezoni 2017./2018. godine te postala najbolja slikovnica u Hrvatskoj. 

    Boris Kralj kontinuirano gostuje u mnogim knjižnicama i vrtićima diljem Hrvatske te aktivno radi na novim pričama i slikovnicama, a ovom prigodom osim spomenutih slikovnica, autor je predškolcima pročitao i svoju novu slikovnicu naslova „Dobrotić“. Kroz čitanje i druženje s autorom predškolci su imali priliku po prvi put družiti se s nekim autorom i ilustratorom te ga pitati kako nastaju priče i ilustracije te što nam sve treba da bi nastala jedna slikovnica. 

   „Bibliobus Vam dovodi u goste…“ redoviti je program Bibliobusne službe koji se probodi nekoliko puta godišnje, a u svrhu promicanja čitanja i poticanja druženja uz knjigu u ruralnim područjima Koprivničko – križevačke županije. Kroz ovaj program djeca od najranije dobi imaju priliku sudjelovati kao publika u kulturnim sadržajima te na način primjeren njima odmalena razvijati pozitivan odnos prema knjizi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice