Bogat program Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u Tjednu cjeloživotnog učenja

18. rujna 2012.

24.-30.9.2012.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i ove godine priprema bogat program u Tjednu cjeloživotnog učenja, koji se u cijeloj Hrvatskoj obilježava 24.-30.9.2012. Regionalni koordinator programa je Pučko otvoreno učilište iz Koprivnice.

Djelatnici Knjižnice održat će osnovnu poduku u informacijskoj i knjižničnoj pismenosti od 10.00 do 11.00 u Pučkom otvorenom učilištu (Zgrada fakulteta, Trg bana Jelačića 6, Učionica br. 5) i od 11.00 do 12.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u ponedjeljak, 24.9.2012. za nezaposlene osobe u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, a u utorak, 25.9.2012. za polaznike 8. razreda osnovnog obrazovanja odraslih u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem. U srijedu, 26.9.2012. u 13.00 sati u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se osnovna poduka djece u pretraživanju interneta na siguran način pod nazivom „Surfanje u knjižnici“.

Akcija „Koprivnica čita“, čiji je cilj poticanje čitanja i pismenosti, održat će se u utorak, 25.9.2012. u 12 sati u Gradskom parku i pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice u suradnji s koprivničkim dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, udrugama, Domom za starije i nemoćne, Literarnom sekcijom „Podravka“ i ostalima zainteresiranim građanima. I ove godine očekuje se više od stotinu sudionika svih dobi, pa je ovo prigoda da se obilježi i Europska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Tom prigodom dijelit će se letci o važnosti čitanja i pismenosti u svakodnevnom životu
Tjedan cjeloživotnog učenja u Koprivnici bit će prilika i za obilježavanje 26.9., Europskog dana jezika pod nazivom „Europski jezici u svijetu“. Obilježit će ga učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica u srijedu, 26.9.2012. od 8 do 12 sati na štandovima ispred Knjižnice.

Knjižnica će posebnu pozornost posvetiti i cjeloživotnom učenju Roma. U petak, 28.9.2012. u 11.00 sati koprivničkoj publici bit će predstavljene publikacije koje je Centar za socijalnu skrb Đurđevac objavio u okviru projekta „Novo sutra za romsku zajednicu Đurđevac“ i to: Studija „Potencijalni programi lokalne zajednice i realnog sektora za uključivanjem Roma na tržište rada“, Priručnik o društveno prihvatljivim normama i Osnove romskog bajaškog jezika.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ poziva građane da se u što većem broju uključe u programe koje je pripremila u Tjednu cjeloživotnog učenja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice