Bicikliranje za knjižnice

21. rujna 2014.

Knjižničari Kristian Ujlaki i Karlo Galinec 6. 8. 2014. priključili su se ekipi od stotinu knjižničara iz cijelog svijeta i započeli svoju avanturu pod nazivom Cycling for libraries – Bicikliranje za knjižnice. 

Projekt Bicikliranje za knjižnice pokrenut je 2011. godine kao međunarodna biciklistička konferencija za knjižničare i ljubitelje knjižnica.

Ova nesvakidašnja konferencija ovih se dana približava svome kraju, a zagovara potrebu i značaj knjižnica u društvu, pogotovo danas kada su one ugrožene u vrijeme velike ekonomske krize diljem svijeta, što se odražava na smanjivanja finacijskih sredstava za njihov rad, pa i zatvaranje. Ove godine ova se aktivnost odvija u Francuskoj na ruti od Montpelliera do Lyona, a ruta je dugačka 500 km. Prijašnjih godina odvijala se na rutama Kopenhagen – Berlin 2011., Litva – Latvija – Estonija 2012., Amsterdam – Bruxelles 2013. 

Usprkos naporu, naši knjižničari s upornošću savladaju ovaj zatjevan zadatak da u 7 dana prijeđu više od 500 km i tijekom puta posjete dvadesetak knjižnica u mjestima kroz koja su prolaze.

 

Nakon ove konferencije Kristian i Karlo će i ove godine predstavljati najbolju praksu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica na IFLA-i Svjetskom kongresu knjižničara u Lyonu. Time koprivnička knjižnica dolazi uz bok najboljim knjižnicama u svijetu jer se njezina praksa već nekoliko godina za redom predstavlja na ovoj konferenciji.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice