Bibliobusna služba pokrenula novu akciju: “U(čitaj mi) knjižnicu”

10. listopada 2019.

   Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ od ove je školske godine pokrenula akciju otvaranja i poticanja otvaranja malih knjižnih kutaka u osnovnim školama koje obilazi, a pod sloganom „U (čitaj mi) knjižnicu“. Osim škola koje su u redovitom rasporedu, uključena je, zasad, jedna škola koju bibliobus zbog velikog broja postojećih stajališta ne obilazi.
 

   Akcija se ostvaruje putem posudbe većeg broja odabranih naslova, a u dogovoru s knjižničarima i nastavnicima, kao i prema željama učenika pojedine škole. Tako su nam neki od njih rekli da žele više slikovnica i stripova, neki pak žele samo popularne enciklopedije, a neki romane za djecu i različite znanstvene priručnike. Cilj ove akcije je popularizirati veliki fond koji zbog manjeg kapaciteta vozila, ne stane na same police bibliobusa. Isto tako, dodatni ciljevi su potaknuti čitanje, promovirati novu građu, potaknuti druženje u školi kroz knjigu, kao i potaknuti te motivirati učenike da dođu u bibliobus. Iako neke škole imaju knjižnice, ovakva akcija predstavlja dodatnu potporu za njih, a za neke škole koje nemaju knjižnice, poput područne škole u Repašu, jedinu potporu. 

   Zahvaljujući dobroj suradnji, Male knjižnice i književni kutci, počeli su nicati u malim školama. Zasad su se u ovakav oblik suradnje uključile spomenuta škola u Repašu, koju bibliobus inače ne obilazi, ali na ovaj način ipak omogućuje knjižničnu uslugu, te škole u Koprivničkim Bregima, Sokolovcu, Ferdinandovcu i Kunovcu. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice