Bibliobusna služba održala “Micro: bit radionicu” u Delovima

24. listopada 2018.

U sklopu informacijskog i informatičkog opismenjavanja osnovnoškolaca, Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, u utorak, 23. listopada, održala je „Micro: bit radionicu“ za djecu nižih razreda Područne škole u Delovima.

U radionici je sudjelovalo ukupno 8 učenika. U uvodnom dijelu radionice upoznali su se s fizičkim obilježjima micro: bit računala, naučili kako ga spojiti na računalo, gdje se pokreće sučelje za programiranje te kako započeti korištenje. Prema vlastitom odabiru programirali su kockicu za Čovječe ne ljuti se.

Većina njih prvi put se susrela s programiranjem, a kroz jedan školski sat, svaki je razred imao priliku savladati osnove korištenja micro: bita. Cilj ove radionice bio je da djeca koja nemaju priliku susresti se s novim tehnologijama ipak dobiju mogućnost pogleda u svijet programiranja te da im se probudi interes kako bi se i samostalno okušali u tome. Micro: bitove koje su koristili u radionici mogu posuditi u Bibliobusu, a sve s ciljem da i kod kuće nastave razvijati interes dobiven u radionici.

Bibliobusna služba će od nove pedagoške godine u osnovnim školama koje obilazi, u Koprivničko – križevačkoj županiji, nastojati održati što više ovakvih edukacija kako bi se što više osnovnoškolaca u ruralnim krajevima upoznalo s novim tehnologijama u knjižnici i bibliobusu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice