Bibliobusna služba održala “Micro: bit radionice” u Goli

27. rujna 2018.

U sklopu informacijskog i informatičkog opismenjavanja osnovnoškolaca, Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, jučer je prvi put održala „Micro: bit radionicu“ za djecu nižih razreda Osnovne škole Gola.

U radionici je sudjelovalo ukupno 18 učenika od 2. do 4. razreda. U uvodnom dijelu radionice upoznali su se s fizičkim obilježjima micro: bit računala, naučili kako ga spojiti na računalo, gdje se pokreće sučelje za programiranje te kako započeti korištenje. Prema vlastitom odabiru programirali su rečenice koje žele da im micro: bit ispiše i  kockicu za Čovječe ne ljuti se.

Većina njih prvi put se susrela s programiranjem, a kroz jedan školski sat, svaki je razred imao priliku savladati osnove korištenja micro: bita. Cilj ove radionice bio je da djeca koja nemaju priliku susresti se s novim tehnologijama ipak dobiju mogućnost pogleda u svijet programiranja te da im se probudi interes kako bi se i samostalno okušali u tome. Micro: bitove koje su koristili u radionici mogu posuditi u Bibliobusu, a sve s ciljem da i kod kuće nastave razvijati vještine stečene u radionici.

Bibliobusna služba će od nove pedagoške godine u osnovnim školama koje obilazi, u Koprivničko – križevačkoj županiji, nastojati održati što više ovakvih edukacija kako bi se što više osovnoškolaca u ruralnim krajevima upoznalo s novim tehnologijama u knjižnici i bibliobusu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice