“BIBLIOBUS VAM DOVODI U GOSTE…”

7. studenoga 2012.

U OSNOVNIM ŠKOLAMA U NOVIGRADU PODRAVSKOM I KOPRIVNIČKIM BREGIMA ODRŽANI SUSRETI S KNJIŽEVNIKOM MLADENOM KOPJAROM

U ponedjeljak, 5.11.2012., u osnovnim školama u Koprivničkim Bregima i Novigradu Podravskom u organizaciji Bibliobusa koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” gostovao je književnik za djecu i mlade, Mladen Kopjar.

Susretu s književnikom u Novigradu Podravskom prisustvovalo je 78 učenika nižih razreda OŠ “Prof. Blaž Mađer” i područnih škola, a susretu koji je potom održan u Koprivničkim Bregima, učenicima nižih razreda OŠ Koprivnički Bregi pridružila su se i djeca iz predškolske skupine Dječjeg vrtića te je zabilježeno 110 posjeta.
U Novigradu Podravskom književnika su ugodno iznenadili učenici iz Dramske skupine priredivši duhotivi igrokaz s motivima iz njegove slikovnice “Plamenko u lovu na mamuta” kojeg je s djecom uvježbala školska knjižničarka i učiteljica hrvatskog jezika Dijana Bagarić. Doznao je osim toga da su mnoga djeca pročitala barem poneku od njegovih knjiga među kojima su npr. romani “Trenutak s Tanjom”, “Čokoladne godine”, “Šifra kineske kornjače” i “Žganci od vanilije”, zbirke priča “Autobus za Mjesec” i “Ljubav, padobranci i izvanzemaljci” te slikovnice “Dinosaur Cvjetko” i “Plamenko u lovu na mamuta”. Tema za razgovor učenika s omiljenim piscem stoga nije nedostajalo pa su susreti u obje škole protekli u vrlo veselom i ugodnom ozračju. Djeca su književniku neumorno postavljala brojna pitanja, na koja je on strpljivo odgovarao, a na kraju susreta u Novigradu Podravskom službeno su ga intervjuirali i članovi Knjižničarske te Novinarske grupe.
Mladen Kopjar rođen je 1975. u Zagrebu gdje je završio studije prava i bibliotekarstva. Radio je u obje struke, pisao za dnevne novine, a danas je samostalni umjetnik. Priče za djecu uvrštene su mu u desetak čitanki za osnovnu školu, dok je za knjigu “Ljubav, padobranci i izvanzemaljci” dobio i nagradu “Ivana Brlić Mažuranić”. Susret s književnikom Mladenom Kopjarom održan je u sklopu aktivnosti kojima Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica obilježava Mjesec hrvatske knjige ’12 (15.10.-15.11.) i već tradicionalnog programa “Bibliobus vam dovodi u goste…” putem kojeg se svake godine organiziraju književni susreti i kazališne predstave za djecu u školama uz koje Bibliobus ima svoja stajališta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice