Bibliobus vam dovodi u goste… Šinterice dobra srca!

8. listopada 2021.

Bibliobus vam dovodi u goste… program je koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi od 2009. godine, a namijenjen je stanovnicima općina koje bibliobus obilazi. Kroz program Bibliobusna služba za svoje korisnike organizira književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja te tako omogućuje da kvalitetni kulturni i edukativni sadržaji doputuju i do malih ruralnih sredina.

Ovogodišnji program bit će ostvaren u suradnji s koprivničkom udrugom Šinterice dobra srca, čijim su članicama ciljevi hranjenje, pomoć u osiguranju uvjeta za veterinarsku skrb, pružanje privremenog smještaja psima i mačkama u svrhu udomljavanja, podizanje opće svijesti građana o brizi za napuštene životinje i kućne ljubimce, te sprječavanje zlostavljanja i nehumanog ponašanja prema životinjama.

Program je planiran istovremeno kao proslava početka Mjeseca hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11.) i posebice kao obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja (4. 10.). S obzirom na to da je tijekom dugotrajnog rada na terenu primijećeno da bi generalno, a osobito u udaljenijim, ruralnim područjima, trebalo podići svijest o pravilnom ponašanju prema životinjama, suradnja s članicama udruge Šinterice dobra srca pokrenuta je kako bi se ostvario osnovni cilj približavanja problematike prevencije, njege i brige o životinjama djeci od rane dobi.

Gostovanje članice udruge Šinterice dobra srca održat će se u ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine u četiri škole koje redovno obilazi bibliobus – PŠ Sigetec, PŠ Peteranec, OŠ Legrad i OŠ Rasinja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice