Bibliobus vam dovodi u goste… Šinterice dobra srca 2022.

16. studenoga 2022.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11.) održana su gostovanja članova udruge Šinterice dobra srca u školama u Koprivničkim Bregima, Velikoj Mučnoj, Sokolovcu, Glogovcu, Reki i Drnju u okviru programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“. Inače, radi se o programu koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi od 2009. godine, a namijenjen je stanovnicima općina koje bibliobus obilazi. Kroz program Bibliobusna služba za svoje korisnike organizira književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja te tako omogućuje da kvalitetni kulturni i edukativni sadržaji doputuju i do malih ruralnih sredina.

S obzirom na to da se suradnja pokazala plodonosnom, i drugu godinu za redom odlučeno je da će bibliobus u škole koje obilazi „dovesti u goste“ udrugu Šinterice dobra srca. Podsjetimo, udruga se bavi osiguravanjem hrane, veterinarske skrbi i privremenog smještaja napuštenim i ozlijeđenim životinjama, podizanjem opće svijesti o brizi za napuštene životinje i kućne ljubimce, te sprječavanjem zlostavljanja i nehumanog ponašanja prema životinjama.

Na početku radionica u osnovnim školama u Koprivničkim Bregima, Sokolovcu i Drnju, te područnim školama u Velikoj Mučnoj, Glogovcu i Reki, knjižničarka iz bibliobusa je djeci pročitala slikovnicu Mi (ni)smo sami hrvatskih autorica Alme Pongrašić i Hane Vrca u kojoj se čitatelju obraćaju napuštene životinje koje žive u azilu, čime je tema radionice bila povezana s Mjesecom hrvatske knjige. Školarci od 1. do 4. razreda su zatim od Šinterica saznali sve važno o radu udruge, naučili su što znači volontirati, kako izgleda pravilna briga o životinjama, a razgovaralo se i o udomljavanju životinja. Nakon radionice, učenici su odigrali kviz kojim su provjerili postojeća i nova znanja o brizi o životinjama, a imali su priliku i postaviti pitanja o svemu vezanom uz brigu o životinjama, te podijeliti vlastita iskustva. I nakon ovogodišnjih radionica, učenici i njihove učiteljice izrazili su želju za pomaganjem napuštenim životinjama, kao i radu udruge Šinterice dobra srca, a neki su već na samim radionicama donirali hranu za mačke! Time smo još jedan korak bliže pozitivnim promjenama u područjima koja obilazi bibliobus i ostvarenju cilja približavanja problematike pravilne njege i brige o životinjama među djecom.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice