Bibliobus vam dovodi u goste ONLINE sa Željkom Horvat-Vukelja

12. studenoga 2020.

Bibliobus vam dovodi u goste je program koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi od 2009. godine, a namijenjen je stanovnicima općina koje bibliobus obilazi. Kroz program bibliobus za svoje korisnike, najviše predškolce i osnovnoškolce, organizira književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja. Ovakvim programom bibliobus omogućuje da kvalitetni kulturni sadržaji doputuju i do malih ruralnih sredina, udaljenih od stacionirane knjižnice i grada. Time se stanovnicima takvim mjesta obogaćuje život kulturnim sadržajima, a najvažnije je da se stvara navika uživanja kulture od najranije dobi.

S obzirom na epidemiološku situaciju i prilagođen način rada naše službe, vrtića i škola, ove godine nije bilo moguće fizički održati ovakav program. Zbog toga smo odlučili napraviti svojevrstan online književni susret preko platforme YouTubea u formi videozapisa u kojemu bi mogli sudjelovati naši korisnici iz svih mjesta koja obilazimo.

Video je prvenstveno namijenjen učenicima 2. i 3. razreda osnovne škole, njihovim učitelji(ca)ma i školskim knjižničarima, ali bit će dostupan i svima ostalima zainteresiranima na YouTube kanalu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ od petka, 13. studenoga 2020. godine u 9 sati ujutro na poveznici.

Gošća online susreta je omiljena hrvatska književnica za djecu Željka Horvat-Vukelja, mnogima najpoznatija po lektirnim djelima Hrabrica i Slikopriče. Književnica, rođena 1952. godine u Sinju, po zvanju je profesorica francuskoga i španjolskog jezika, a još od razdoblja kada je radila kao profesorica u osnovnoj školi objavljuje svoje maštovite priče i igrokaze za djecu. Neki od najpoznatijih i uvijek rado čitanih su Putovanje patuljka Zvončića, Balončica, Panjoglav, Zdenko Slovojed, Reumatični kišobran, Petra uči plivati, Pijanistica i Leteći glasovir. Željka Horvat-Vukelja dugi je niz godina radila kao urednica školskog časopisa Modra lasta. Danas djeluje kao suradnica dječjeg časopisa Smib te rado gostuje u školama, vrtićima i knjižnicama.

U videu književnica strpljivo i poticajno odgovara na mnogobrojna pitanja koja su joj na inicijativu osoblja bibliobusa poslali učenici škola u našoj županiji, vezana uz njezin privatni život, književni rad, priče, likove iz priča i druge zanimljive teme. Nećemo vam baš previše otkriti, ali sigurni smo da će vas gospođa Željka i ovaj put oduševiti! Pogledajte video i otkrijte je li odgovorila baš na vaše pitanje!

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice