Bibliobus u vrtićima u Kloštru i Sesvetama ugostio Jelenu Pervan

17. svibnja 2023.

U ponedjeljak, 15. svibnja 2023. godine bibliobus je počastio dječje vrtiće u Kloštru Podravskom i Podravskim Sesvetama književnim susretima s poznatom hrvatskom autoricom dječjih knjiga i slikovnica Jelenom Pervan.

Susreti su organizirani u okviru programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“, koji Bibliobusna služba provodi od 2009. godine i u sklopu kojega za stanovnike općina koje bibliobus obilazi organizira književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja.

Kroz godine se ovakvim programima nastoji općine obuhvatiti u jednakoj mjeri pa su tako sada na red došle općine Kloštar Podravski i Podravske Sesvete, odnosno njihovi dječji vrtići. Razlog tome što su odabrani baš navedeni dječji vrtići je činjenica da su oba među najnovijim ustanovama koje je Bibliobusna služba uvrstila u svoj raspored obilazaka terena, a vrlo brzo nakon pokretanja stajališta uspostavljena je kvalitetna i kontinuirana suradnja pa su ovi susreti i neki oblik nagrade za vrtićarce i njihove odgajateljice.

Jelena Pervan, koja samu sebe naziva „piskinjom“ knjiga za djecu, svojim je brojnim slikovnicama i maštovitim likovima osvojila najmlađe korisnike koprivničkog bibliobusa, a oduševila je i uživo. Tijekom prvog dijela književnih susreta vrtićarce je pobliže upoznala s već poznatim likovima, bakterijama Mrljekom i Prljekom iz istoimenog serijala slikovnica s temama higijene ruku, zubiju, stopala, kose i sobe, a priču „Mrljek i Prljek slave fujkavi rođendan“ ispričala je na vrlo interaktivan način uz aktivnosti za poticanje senzomotoričkoga razvoja. U drugom dijelu književnih susreta djeca su proslavila Mrljekov i Prljekov rođendan u svojem vrtiću tako da su svi zajedno nacrtali „fujkastu“ i „bljakastu“ gozbu koja je uključivala hranu poput sladoleda od blata, muffina od trule banane i zelene pizze koja bi se zasigurno izuzetno svidjela Mrljeku i Prljeku.

Ponosni smo što zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije svoje korisnike u malim, ruralnim sredinama na ovakav način možemo počastiti kvalitetnim literarnim, kulturnim i edukativnim sadržajima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice