BIBLIOBUS OTVARA STAJALIŠTA U NOVOM VIRJU U ČETVRTAK, 23. SIJEČNJA 2014.

15. siječnja 2014.

Nakon što su vjećnici Općine Novo Virje krajem prošle, 2013. godine, prihvatili ponudu koprivničke Knjižnice o uvođenju bibliobusne usluge i u ovoj općini, kao dan prvog dolaska bibliobusa na stajališta u Novom Virju dogovoren je četvrtak, 23. siječnja 2014.

RASPORED DOLASKA I STAJANJA BIBLIOBUSA NA STAJALIŠTIMA U NOVOM VIRJU
(svakog drugog četvrtka od 23.1.2014. nadalje)

• 8:30 – 9:00 h PŠ Medvedička
• 9:15 – 10:00 h DV “Bregunica” Novo Virje
• 10:00 – 11:00 h PŠ Drenovica – Novo Virje
• 11:15 – 12:00 h PŠ Crnec

Za sve mještane Novoga Virja usluga bibliobusa je besplatna, tj. nema plaćanja članarine kod upisa u bibliobus, a za učlanjenje potrebno je samo predočiti osobni dokument.

U bibliobusu se mogu posuditi knjige različitih žanrova – najnoviji, kao i klasični naslovi iz domaće i strane književnosti, ali i popularno-znanstvena izdanja iz različitih područja. Veliki je izbor slikovnica te knjiga za djecu i mlade, a u ponudi su i glazbeni CD-i i filmovi na DVD-u.

Svim zainteresiranim mještanima koji će 23.1.2014. posjetiti bibliobus na jednome od stajališta u Općini Novo Virje, za sve savjete i pitanja na raspolaganju će biti članovi bibliobusne posade s dugogodišnjim iskustvom – knjižničar Mladen Tudić i vozač Ivo Trepotec.

Novo Virje je 16. općina koju će bibliobusnom uslugom pokriti koprivnički bibliobus, koji je u 2013. godini na području 15 općina te u rubnim dijelovima Grada Koprivnice ukupno imao 46 stajališta u 34 naselja, s 2.159 učlanjenih korisnika, 11.372 posjete i 25.510 jedinica posuđene građe.

Besplatno korištenje bibliobusa moguće je stoga što Koprivničko-križevačka županija i Općina Novo Virje, kao i ostalih 15 općina koje koriste koprivnički bibliobus, iz svojih Proračuna sufinanciraju djelovanje pokretne knjižnice.

Županija i općine, u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom “Fran Galović” Koprivnica, tako nastoje stanovnicima mjesta udaljenih od gradskih središta – djeci, mladima, ali i odraslima, a pogovoto starijima koji imaju otežane mogućnosti samostalnog kretanja i putovanja izvan svog mjesta stanovanja – ponuditi što više kvalitetnih kulturnih sadržaja upravo u mjestima gdje žive, te ih potaknuti na korištenje pokretne knjižnice, kako u svrhu posudbe knjiga za čitanje i odmor u slobodno vrijeme, tako i u svrhu cjeloživotnog učenja, informiranja i dodatnog obrazovanja.

Posebno je važno kod djece od najranije dobi, kao i kod mladih, da, u svrhu poticanja i usavršavanja čitanja kao životno važne vještine, u vlastitoj blizini imaju mogućnost pristupa što raznovrsnijim knjigama i drugim izvorima informacijama, što se upravo putem bibliobusa može ostvariti u sredinama koje nemaju mogućnost osnivanja vlastitih općinskih knjižnica.

Podsjetimo da koprivnički bibliobus još od 2009. godine obilazi i druge općine đurđevačkog dijela Županije – Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Ferdinandovac i Kalinovac – gdje su ga u 2013. godini koristila 392 upisana mještana, koji su ga posjetili ukupno 2.309 puta i iz bibliobusa posudili 4.368 jedinica građe. Time su mještani đurđevačkoga kraja ostvarili oko 20% od ukupnih posjeta i posudbi te broja upisanih korisnika u koprivničkom bibliobusu u prošloj, 2013. godini.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice