Bibliobus odlazi na 8. festival bibliobusa i 14. okrugli stol o pokretnim knjižnicama

5. lipnja 2019.

  Krajem tjedna, točnije 7. i 8. lipnja u Rijeci održat će se 8. festival hrvatskih bibliobusa i 14. okrugli stol o pokretnim knjižnicama. Festival je tradicionalna manifestacija posvećena predstavljanju i promicanju pokretnih knjižnica koje knjigu i knjižnične usluge donose do svih onih kojima je taj pristup otežan, onemogućen ili nepostojeći.

    Svi zainteresirani bibliobuse će moći upoznati na najrazličitije načine – na dva riječka trga, Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Trgu 111. brigade Hrvatske vojske, bit će parkirani, izloženi i otvorenih vrata bibliobusi iz Zadra Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Koprivnice, Križevaca, Rijeke, Vinkovaca, Zadra, Zagreba, a da sve dobije i snažan međunarodni  „začin“ pobrinut će se gosti iz Kopra, Pečuha, Postojne, Banja Luke, Kruševca i Milana. Na Korzu će pak biti postavljena bogata izložba o pokretnim knjižnicama koja će dodatno predstaviti bibliobuse, njihovu povijest, čar, romantiku i današnju veliku potrebu u različitim zajednicama.

  

     Uz Festival bibliobusa za stručnu knjižničarsku javnost održat će se i 14. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj, 7. i 8. lipnja u Gradskoj vijećnici. Festival se odvija u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za pokretne knjižnice, uz podršku Rijeke 2020, Grada Rijeke, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Primorsko – goranske županije i Veleposlanstva Španjolske u RH.

     Zbog sudjelovanja koprivničkog bibliobusa na spomenutim događanjima, bibliobus neće obilaziti stajališta ovaj četvrtak i petak: Medvedička, Bregunica, Drenovica, Crnec, Molve, Legrad Starigrad i Jagnjedovec. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice