Besplatna radionica Sanja Pernjak: Financijski savjeti za poduzetnike početnike

23. listopada 2014.

Sanja Pernjak održat će za sve zainteresirane besplatnu radionicu  Financijski savjeti  za poduzetnike početnike u utorak, 28.10. 2014. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu). Između ostaloga, savjetovat će prisutne  koji pravni oblik izabrati pri otvaranju privatnog poduzetništva, koje zakonske propise je potrebno poznavati pri pojedinim oblicima registracije, dat će primjere minimalnih troškova pri otvaranju obrta, sporedne djelatnosti, jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću ili  društva s ograničenom odgovornošću te primjer mjesečnih troškova pri registraciji jednog pravnog oblika. 

Ciljana skupina ove radionice su poduzetnici početnici ili oni koji to tek namjeravaju postati, „mladi“ umirovljenici, obiteljska gospodarstva, zaposleni i nezaposleni i svi oni koji će u ovom poticajnom okruženju skupiti hrabrosti i krenuti u privatno poduzetništvo.

Sanja Pernjak vlasnica je Knjigovodstvenog ureda Papirus u Koprivnici, koji uspješno posluje od 1994. godine. Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu stekla je diplomu informatičara (1992.), a na Visokoj poslovnoj školi Libertas diplomirala je na stručnom studiju poslovne ekonomije  (2011.).  Stalni je sudski vještaka za računovodstvo i financije. Uspješno surađuje s Udruženjem obrtnika u Koprivnici u kojem već dva mandata obnaša dužnost predsjednika Nadzornog odbora i Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije. Njezine knjigovodstvene usluge koriste mnogi privatni gospodarstvenici u Koprivničko-križevačkoj, Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji. 

O PROGRAMU„KNJIŽNICA JE VIŠE OD KNJIGA – ZAJEDNO DO ZAPOŠLJAVANJA”

Radionica će se održati u suradnji s Klubom poslovnih žena „Alfa“ u okviru programa „KNJIŽNICA JE VIŠE OD KNJIGA – ZAJEDNO DO ZAPOŠLJAVANJA”. Program je odgovor  koprivničkih  knjižničara na trenutno najveći društveni problem – nezaposlenost. Namijenjen je onima koji traže posao ili žele pokrenuti vlastiti, onima koji se žele prekvalificirati, nastaviti školovanje ili se dodatno usavršavati.

Svima njima knjižnica nudi predstavljanje dobre prakse u (samo)zapošljavanju (tribine, radionice, kreativne radionice), literaturu za promjenu i/ili traženje posla, literaturu za uzgoj voća, povrća i životinja, literaturu za učenje stranih jezika, kratku poduku u pretraživanju potrebnih informacija o zapošljavanju te kratku individualnu poduku o korištenju računala i interneta. Osim toga, nije zanemarivo spomenuti i besplatnu članarinu za građane grada Koprivnice i stanovnike općine Gola (ugovoreno subvencioniranje) te simboličnu članarinu za ostale. U pokretanju ovog program Knjižnica se oslanja na postojeće vlastite resurse i nove modele suradnje s institucijama i udrugama u lokalnoj sredini.

Od vlastitih resursa Knjižnica koristi primarno svoj prostor otvoren najširem krugu građana i njihovim potrebama, svoje bogate zbirke s različitim, provjerenim informacijama i znanjima,  besplatan pristup internetu za svoje članove te znanja i vještine svojih zaposlenika – knjižničara, koji su vrsni stručnjaci u pretraživanju i pronalaženju kvalitetnih informacija, potrebnih onima koji  se nalaze na tržištu rada.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice