Bekim Sejranović gostuje u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica

25. travnja 2016.

U srijedu, 27.4.2016. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica gostovat će Bekim Sejranović, zanimljiv pisac kojeg često nazivaju postjugoslavenskim, vole ga i kritika i publika, a živi na relaciji Brčko – Zagreb – Ljubljana – Oslo.

Bekim Sejranović, autor knjige kratkih priča Fasung, kao i romana Nigdje, niotkuda, Ljepši kraj, Sandale i Tvoj sin, Huckleberry Finn rođen je 1972. u Brčkom. Godine 1985. seli se u Rijeku gdje pohađa pomorsku školu i studira kroatistiku. Od 1993. živi u Oslu u Norveškoj gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti. S norveškog je preveo djela Ingvara Ambjørnsena i Frode Gryttena, a priredio je i preveo antologiju norveške kratke priče “Veliki pusti krajolik”. Za roman Nigdje, niotkuda 2009. godine dobio je Nagradu Meša Selimović koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Njegov posljednji roman, Tvoj sin, Huckleberry Finn, fascinantan je prikaz života na rijeci, prvi takav na ovim prostorima, pa posveta Marku Twainu nije nimalo slučajna. To je istovremeno i roman o potrazi za vlastitim identitetom, odbijanju da se odraste, odnosu oca i sina, ljubavni roman te roman o drogiranju i borbi s ovisnošću.

Razgovor s Bekimom Sejranovićem vodit će Zoran Simić iz Naklade VBZ, Zagreb. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a knjige će se moći kupiti po promotivnim cijenama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice