Ante Radonić – Najnoviji uspjesi u istraživanju svemira

10. svibnja 2019.

U četvrtak, 16.5.2019., u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s početkom u 19 sati predavanje će održati Ante Radonić u suradnji s Astronomskim društvom Koprivnica.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih popularizatora znanosti i tehnologije, legendarni Ante Radonić, ponovno dolazi u Koprivnicu.

I ovoga puta govorit će o najnovijim dostignućima u istraživanju svemira. Na predavanju će biti riječi o nedavnim uzbudljivim događajima u astrofizici, kao što su otkrića pomoću gravitacijskih valova, sudar neutronskih zvijezda i prvo snimanje siluete supermasivne crne rupe. Ante će nas odvesti i u susjedstvo, govoreći o neposrednom istraživanju drugih nebeskih tijela i spuštanju na drugu, Zemlji skrivenu stranu Mjeseca. Predavanje će biti popraćeno mnogobrojnim slikama.

Ante Radonić rođen je 1951. u Korčuli, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Od 1972. do umirovljenja 2017. radi u Tehničkom muzeju u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija s astronautikom, gdje redovito održava predavanja za školske grupe i građane. Glavna aktivnost mu je popularizacija astronomije i astronautike

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice