Aktivnosti Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u Tjednu cjeloživotnog učenja

26. rujna 2018.

I ove godine je u Tjednu cjeloživotnog učenja, koji se ove godine obilježava od 01.10. – 07.10.2018.,  Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ sa partnerima pripremila zanimljive aktivnosti za različite grupe korisnika: djecu predškolske dobi i učenike, roditelje i odgajatelje, nezaposlene, knjižničare a održat će se predavanja i za sve zainteresirane građane. 

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ideju o promoviranju učenja i obrazovanja i kojeg Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira po 12. put

Riječ je o  UNESCO-ovoj inicijativi pokrenutoj 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama, na svim kontinentima, kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Uz potrebu podizanja svijesti o važnosti ulaganja u cjeloživotno učenje i stjecanje kvalifikacija potrebnih za poboljšanje položaja na tržištu rada, povećanje kvalitete življenja, poboljšanje obrazovne strukture stanovništva, trajno osuvremenjivanje sadržaja i metoda obrazovanja na svim razinama obrazovnog sustava, ovakvim aktivnostima važno je osvijestiti i spoznaju o stalnoj brizi kod nositelja obrazovnog sustava te svih koji sufinanciraju spomenute aktivnosti.

Aktivnosti Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u ovogodišnjem Tjednu cjeloživotnog učenja možete vidjeti na plakatu u privitku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice