Aktivnosti Dječjeg odjela koprivničke knjižnice u okviru obilježavanja Dječjeg tjedna

7. listopada 2014.

Pričanja priča i nadopuna fonda u “Maloj knjižnici” u Pedijatrijskoj  ordinaciji dr. Valentić i dr. Vondračeka u petak, 10.10.2014.- s početkom u 13.30 sati

 

Pričaonica za bebe i malu djecu “Oda jajetu” uz Svjetski dan jaja u suradnji s tvrtkom Hartmann d.o.o. u subotu, 11.10.2014. u 9.30, 10.30 i 11.30 sati

 

Nove priče u „Maloj knjižnici“

U petak 10.10.2014. u 13.30 sati, u okviru Dječjeg tjedna (6. – 12.10.2014.), u Pedijatrijskoj ordinaciji dr. Zorice Valentić i dr. Ranka Vondračeka koprivničke knjižničarke će malenim pacijentima pročitati nekoliko novih slikovnica koje će se od tada moći čitati u čekaonici ordinacije. Radi se o projektu „Male knjižnice“ u pedijatrijskim ordinacijama koji je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pokrenula prošle godine u suradnji s već spomenutom ordinacijom i Odjelom pedijatrije Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica. Cilj ovog projekta je poticanje čitanja djeci od najranije dobi. Također, čitanje priča djeluje umirujuće na dijete te se tako može skratiti vrijeme čekanja pregleda kod liječnika. “Mala knjižnica” sadrži izbor kvalitetnih slikovnica namijenjenih djeci od najranije do predškolske dobi koje će se ovom prigodom nadopuniti novim pričama. 

Ovom aktivnosti nastavlja se suradnja koprivničkih pedijatara i knjižničara koji su dogovorili i  otvorenje nove „Male knjižnice“ u Pedijatrijskoj specijalističkoj ambulanti Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ tijekom listopada. Nadalje, knjižničari će pripremiti informativno-edukativne letke za polaznike tečaja za buduće roditelje te obogatiti „Malu knjižnicu“ u Odjelu pedijatrije literaturom o bolestima i njezi djeteta.

 

Pričaonica za bebe i malu djecu

„Oda jajetu“ – uz Svjetski dan jaja

Pričaonica za bebe i malu djecu „Oda jajetu“ – uz Svjetski dan jaja održat će se u subotu, 11. listopada 2014. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u Čitaonici tiska (1.kat). Voditeljice pričaonice su  odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta. Roditelji će saznati kako poticati dijete da konzumira zdravu hranu i razvija pravilan odnos prema hrani i novim namirnicama.  Pričaonica se održava u suradnji s tvornicom Hartmann d.o.o. čiji će se proizvodi koristiti u kreativnim djelu Pričaonice. Zahvaljujući Hartmannu mališani će na poklon dobiti slikovnicu „Jaje“ Dicka Brune. Knjižničarka Danijela Petrić prezentirat će roditeljima priručnike na temu zdrave prehrane te slikovnice o jajima. 

Pričaonica će se održati u tri termina. Za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati.  

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice