Akcija

27. studenoga 2014.

Velike svibanjske poplave uzrokovane lošim vremenom i pucanjem nasipa ostavile su neizbrisiv trag u hrvatskoj povijesti. Posljedice katastrofe i dalje se osjećaju, ne samo u svakodnevnici oštećenih stanovnika već i u ostalim životnim segmentima.

U poplavama su teško pogođene i školske knjižnice „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji i „Ivan Filipović“ u Račinovcima. Uništeno je oko 15.000 jedinica građe, četiri računala i 100 m2 prostora. Prostor školskih knjižnica obnovljen je i spreman na korištenje od početka studenog no posebnu je pozornost potrebno posvetiti ponovnoj izgradnji fonda. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je u Mjesecu hrvatske knjige pokrenula humanitarnu akciju Školarcima Slavonije s ljubavlju. Glavna je svrha te akcije prikupljanje donacija za obnovu knjižnog fonda poplavljenih školskih knjižnica. Akcija je trajala do sredine studenog, no knjižnicama je potrebno još jedinica građe s naglaskom na školske lektire. 

U dogovoru s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci, Knjižnica i  čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pokrenula je akciju pod nazivom „Darujmo knjige: prikupljanje donacija za školske knjižnice Gunje i Račinovaca“. Prikupljanje donacija provodit će se na Dječjem odjelu knjižnice u prosincu, mjesecu darivanja. Donacije se mogu dati na tri načina:

1. donator može kupiti novu knjigu („Šareni dućan“ daje popust od 20 posto),

2. donator može pokloniti vlastitu, uščuvanu knjigu,

3. donator može uplatiti novčanu donaciju na broj računa osnovnih škola u Gunji i Račinovcima IBAN: HR5923400091100171227 i HR7824850031100204312 s   naznakom “za školske knjižnice”.

 

Popis potrebnih knjiga i lektira nalazi se na mrežnoj stranici Knjižnice te na poveznicama: lektire i knjige. U slučaju da donator želi pokloniti vlastitu knjigu, poželjno je da je u dobrom stanju. Poklonjene knjige koje neće zadovoljiti potrebe knjižničnog fonda bit će namijenjene budućoj narodnoj knjižnici koja će biti otvorena iduće godine u Gunji. Poklonjena građa ne treba nužno biti lektira već to mogu biti i knjige namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta. 

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva sve građane da se priključe akciji. Ujedinimo se zajedno kako bi slavonski osnovnoškolci mogli čitati!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice