Akcija „Roditelji, čitajte nam u vrtiću!“ oduševila vrtićarce i roditelje

6. svibnja 2019.

Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s koprivničkim dječjim vrtićima i ove su godine početkom travnja organizirali akciju „Roditelji, čitajte nam u vrtiću!“ kojom je obilježen 6. rođendan nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ i Međunarodni dan dječje knjige (2.4). Ove su se godine akciji pridružili i dječji vrtići iz koprivničke okolice što nas jako veseli. U akciji su sudjelovali DV Tratinčica, DV Smiješak, DV Svetog Josipa i DV Igra iz Koprivnice te DV Iskrica Đelekovec i DV Ivančica Koprivnički Ivanec.

U okviru akcije roditelji su čitali priče po vlastitom izboru u vrtićkim skupinama koje polaze njihova djeca, družili se i razgovarali o knjigama i pričama. Iako znamo da vrtići i knjižnice u svom radu puno pažnje posvećuju poticanju čitanja kod djece od najranije dobi, ovom smo akcijom željeli potaknuti roditelje, najvažniju kariku u povezivanju djece sa svijetom knjiga i priča, da shvate koliko je čitanje naglas djeci važno za cjelokupni razvoj, a posebno za razvoj predčitalačkih i komunikacijskih vještina koje su preduvjet za razvoj mnogih drugih životnih vještina. Željeli smo istaknuti da čitanje djeci nije, niti ne mora biti, „ozbiljna“ aktivnost, nego ugodno druženje i zabava, sredstvo za opuštanje i jačanje emocionalne veze između roditelja i djece. Pozitivan stav prema knjigama i čitanju koji se stvori u ranom djetinjstvu teško će tijekom života nestati!

U druženju uz priče u vrtićima su ove godine uživala 62 roditelja i ukupno 587 djece. Vjerujemo da će s čitanjem nastaviti i kod kuće, a sve one koji nikad nisu čitali djeci pozivamo da svakako pokušaju, nemaju što izgubiti!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice