AKCIJA MJERENJA OČNOG TLAKA U KNJIŽNICI

6. ožujka 2009.

Povodom Svjetskog dana glaukoma, 6.3., u Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» održana je u petak, 6. ožujka 2009., tiskovna konferencija o glaukomu i akcija mjerenja očnog tlaka za sve zainteresirane.
Dr. oftalmolog Tigrena Csik, organizatorica ove akcije, sa svojim suradnicama educirala je nazočne o tome što je glaukom, kako nastaje i kako se može prevenirati, odnosno liječiti.
Kod glaukoma se radi o vrlo opasnoj skupini bolesti, tzv. «tihom lopovu vida», do kojih dolazi usljed oštećenja očnoga živca najčešće uzrokovanog visokim očnim tlakom. Kako kod glaukoma najčešće nema simptoma u obliku bolova ili drugih subjektivnih smetnji, potrebno je redovito kontrolirali oči mjerenjem očnog tlaka, što je najsigurniji način za rano otkrivanje ovog poremećaja. Ako se glaukom na vrijeme otkrije, odgovarajućom terapijom može se u potpunosti spriječiti oštećenje vida. U protivnom, glaukom može dovesti do ozbiljnih smetnji u vidu, čak i do potpune sljepoće.
Kako bi pružio podršku edukaciji o glaukomu, gradonačelnik Koprivnice, g. Zvonimir Mršić, prisustvovao je tiskovnoj konferenciji te bio prvi kandidat kojem je ovom prilikom izmjerene očni tlak. Osim gradonačelniku, u prvom dijelu akcije, od 9,00 do 12,00 sati, izmjeren je očni tlak još kod više od šezdeset Koprivničanaca, a akcija mjerenja očnog tlaka nastavlja se i u poslijepodnevnim satima 6.3., od 17,00 do 19,00 sati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice